Juan Gabriel Vásquez rep el premi International IMPAC

L’escriptor colombià ha rebut el prestigiós guardó literari per la novel·la ‘El ruido de las cosas al caer’ (Alfaguara).

juan gabriel vasquezLa novel·la continua rebent premis i bones crítiques després de la seva publicació l’any 2011.
El darrer premi rebut ha estat   International IMPAC Dublin Literary Award 2014, guardó creat en 1996 que premia a la millor obra de ficció (escrita en anglès o traduïda a aquest idioma) publicada l’any.
El premi, dotat amb 100.000 euros, ha estat atorgat en anteriors edicions a escriptors  com  Javier Marías, Michel Houellebecq, Orhan Pamuk, Tahar Ben Jelloun, Colm Tóibín o Per Petterson, entre d’altres altres.el-ruido-de-las-cosas-al-caer

El Jurat  ha destacat que «El ruido de las coses al caer’ és un magistral thriller literari que ressona molt temps després d’haver arribat a l’última pàgina. A través d’un perfecte domini de les línies temporals, d’uns misteris en espiral i d’una paleta noir, revela com les vides privades es veuen envoltades per la Història: com el passat és un depredador del present, i com la destí, tant dels individus com dels països, acaba sent modelat per esdeveniments distants o encoberts.»

Juan Gabriel Vázquez va rebre  amb aquesta novel·la el premi Alfaguara l’any 2011 a més d’altres guardons com l’English Pen Award 2012 i el  Premi Gregor von Rezzori-Città di Firenze 2013.

Vásquez es converteix així en el segon autor en llengua castellana, després de Javier Marías, a rebre aquest prestigiós premi internacional.

 

Article de la novel·la a L’illa dels llibres  +Info