L’escriptora agafa el relleu del periodista i escriptor Aureli Vàzquez, guanyador de la primera edició.

Montserrat Rico s’ha imposat als 64 originals en català i castellà presentants en la segona convocatòria del premi de narrativa històrica convocat per l’Ajuntament de Vallirana (Baix Llobregat).

El premi està dotat amb 3.000 € en concepte d’avançament dels drets d’autor per la seva publicació en Editorial Diëresis, que la portarà a totes les llibreries espanyoles i de parla hispana en els pròxims mesos.

L’autora ha recordat que la novel·la “És una colpidora història d’amor, que ens remet als dies en què Barcelona estava assetjada per les tropes de Felip V d’Anjou”. Una bala de canó disparada pels assetjadors impacta en un convent i, entre els danys causats, revela inesperadament un secret que estremirà als barcelonins i que traslladarà als lectors a la segona meitat del segle XVII, i concretament a Rupit, un poble de muntanya en el qual es desenvoluparà una història de bruixeria, sants, murris i alquimistes.

Aureli Vázquez, guanyador de la primera edició, en representació del jurat va qualificar l’obra guanyadora de “fascinant retaule, narrat amb gran riquesa de llenguatge i impecable tècnica, que entronca amb la millor tradició de la novel·la picaresca i d’humor, amb el seu rerefons de crítica social”.  Finalment, l’editor de Diëresis, José Ángel Martos, va destacar que “la novel·la de la Montserrat Rico assoleix amb escreix allò que el lector de novel·la històrica li demana a aquest gènere: entretenir-se i aprendre al mateix temps. Està narrada amb gran riquesa de llenguatge i impecable tècnica, i el seu gran retaule de personatges entronca amb la millor tradició de la novel·la picaresca i d’humor, amb el seu rerefons de crítica social”.

El jurat d’aquesta segona edició ha estat integrat per les escriptores Maria Pilar Queralt del Hierro i Glòria Sabaté, la periodista cultural Pilar Argudo, els editors de Diëresis José Ángel Martos i Teresa Amiguet, el guanyador de la primera edició, Aureli Vázquez, i el impulsor del Premi i la Setmana, l’escriptor Raúl Montilla, així com la directora de la Biblioteca Josep Maria López Picó, Eva Cañadas, i el bibliotecari Josep Perajuan. L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, ha exercit com a presidenta.

Les novel·les “El naufragio de los espías”, de José Francisco Domínguez Torres i “El setge”, d’Auda Gascón (pseudònim) han estat finalistes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here