L’objectiu del conte és acostar la ciència i la recerca als més petits a través d’una aventura dins el cos humà.

L’escriptor Martí Gironell i la il·lustradora Pilarín Bayès han unit esforços per la publicació de Les aventures de la Bio i la Medi. Es tracta d’una iniciativa de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) amb el suport de l’FCRI (Convocatòria Joan Oró)

Al conte, la Bio i la Medi són germanes bessones molt curioses. Els encanta saber com funcionen i de què estan fets tots els elements que ens envolten, des d’aparells com telèfons i televisors fins a les plantes i els animals. Però un bon dia la Bio es posa malalta i les dues s’adonen que no saben com funciona el cos humà! Per ajudar la seva germana, la Medi pren una poció per fer-se petita i entrar dins el seu cos per saber què va malament… Allà coneixerà en Mon, un agent del sistema immunitari que li ensenyarà tots els racons i secrets del cos humà, i junts buscaran la manera de combatre els malvats virus que han atacat la Bio.

Pilarin Bayès es mostra molt contenta del treball realitzat “M’ha agradat molt fer el conte perquè és una oportunitat d’ajuntar l’encant d’un conte, l’emoció i el suspens que desperta, amb un tema que serà útil pels nens en la seva salut i en la seva manera d’entendre com viure millor. Estic contenta d’haver-lo fet i espero amb il·lusió el dia de presentar-lo”. Bayés també afirma que “Com a dibuixant de llibres infantils, tenir de company en Martí Gironell és un privilegi extraordinari”. Per Martí Gironell les aventures de la Bio i la Medi tenen un doble objectiu “abonar el terreny de la curiositat perquè la mainada es faci preguntes i tingui ganes de saber i al mateix temps mirar d’engrescar-los a llegir”. A més de segurament aoncseguir “incentivar futures vocacions d’investigadors mèdics!”.

Des de Estrella Polar, l’editorial que publica l’obra, l’editora Patrizia Campana recorda que  “des d’Estrella Polar estem compromesos amb la publicació d’obres que transmetin valors positius per a la societat i que apropin la ciència als més menuts. En aquest sentit, estem molt orgullosos de poder tenir Les aventures de la Bio i la Medi al nostre catàleg, i més quan ens ve de la mà de dos autors de prestigi, com Pilarín Bayés i Martí Gironell, i el suport de l’IDIBGI, que ens ha ajudat moltíssim en la nostra tasca i en la difusió d’aquesta iniciativa.

El llibre serà presentat en un acte amb els autors i representants de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona el pròxim 28 de novembre a les 18h de la tarda a L’Escola d’El Foment de Girona, de la mà de la Llibreria 22.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here