Un aplicació mòbil permet conèixer rutes literàries d’autors catalans

Mapa Literari Català compta amb una trentena de rutes literàries d’arreu dels Països Catalans

app mapa literari catalaEspais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català ha creat la primera APP que permet consultar les rutes literàries dels escriptors associats a Espais Escrits per a dispositius mòbils.

L’aplicació que porta per nom Mapa Literari Català compta amb una trentena de rutes literàries d’arreu dels Països Catalans, que ens  permet resseguir el traçat vital o literari dels escriptors in situ, llegir fragments de la seva obra, mirar imatges que ens traslladen a la seva època i escoltar els textos per veus d’autors i actors reconeguts.

L’aplicació és d’ús gratuït i està disponible per a Android i iOs i fins i tot hi ha l’opció de descarregar-se-la i despreocupar-se de si el lloc de destí té connexió a internet o no.

La majoria de rutes són urbanes i fàcils de seguir, estan adreçades a un públic general. Podrem recórrer Port de la Selva amb la veu de J.V. Foix, conèixer el poble Vell de Mequinensa gràcies a Jesús Moncada, gaudir de Calella de Palafrugell amb la prosa de Josep Pla i conèixer Barcelona de la mà de Joan Maragall o Joan Brossa. Antoni M. Alcover ens portarà a Manacor i visitarem Vic a través Maria Àngels Anglada.
A banda de les rutes urbanes s’ha dissenyat una ruta apte només per a excursionistes, com la ruta Verdaguer al Canigó.

L’APP del Mapa Literari Català  s’aniran ampliant els seus continguts i l’aplicació es nodreix d’una part dels continguts del web del www.mapaliterari.cat creat també per Espais Escrits, un projecte líder en la georeferenciació literària que en pocs anys s’ha convertit en un repositori de la literatura catalana amb més de 1.000 textos de 60 escriptors catalans ubicats arreu del món.