Convocada una nova edició del Premi Crims de Tinta

L’editorial RBA-La Magrana arrenca la VI edició del premi de novel·la negra

andreu martin societat negraEl Premi Crims de Tinta  compta amb una dotació de 5.000 euros i la data límit per a la presentació d’originals és l’1 de desembre.
Poden optar al VI Premi Crims de Tinta les novel·les de gènere negre, policíac o d’intriga escrites originalment en català.

En les anteriors edicions han rebut aquets guardó  Marc Pastor per La mala dona, Carles Quílez per La solitud de Patrícia, Teresa Solana per Negres tempestes, Agustí Vehí per Quan la nit mata el dia i Andreu Martín per Societat negra (fotografia).

El lliurament del guardò tindrà lloc el 29 de gener de 2015, en un dels actes inaugurals de BCNegra, la setmana de novel·la negra de Barcelona.

El Premi Crims de Tinta va ser instituït l’any 2008 pel Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, i que ha estat aquest departament qui l’ha convocat en les cinc edicions precedents però a partir d’ara RBA s’encarregarà en endavant de convocar i dotar el Premi Crims de Tinta.

L’editorial RBA-La Magrana destaca en un comunicat que ‘’amb motiu del 40 aniversari de La Magrana al 2015, un dels objectius de l’editorial és la consolidació de la col·lecció de novel·la negra i policiaca “La Negra”. Per això, una de les iniciatives d’RBA-La Magrana, és convocar el Premi Crims de Tinta com a guardó emblemàtic d’aquest creixement del gènere en català.

La Negra, inclou en el seu catàleg clàssics de la novel·la negra i policíaca, autors internacionals i autors catalans. L’editorial aposta ara per un canvi del disseny de la col·lecció i reedita La mala dona, de Marc Pastor (2008), obra guanyadora de la primera edició del premi Crims de Tinta, i èxit internacional traduït a 10 llengües.