Sherlock Holmes tornarà amb noves aventures.

El detectiu Sherlock Holmes tornarà amb noves aventures de la mà de l’escriptor Anthony Horowitz, autor d’històries sobre l’espia adolescent Alex Rider.  Els hereus dels drets d’Arthur Conan Doyle han decidit que sigui Horowitz qui recuperi amb noves investigacions del detectiu Sherlock Holmes.

L’editorial Orion serà l’encarregada de publicar la novel·la el proper mes de setemebre. De moment es desconeix la data de publicació en català o en castellà.
Aquesta és la primera vegada que els propietaris dels seus drets de Conan Doyle  ha donat l’aprovació oficial per a una història, des de l’última aparició de les seves novel·les en 1915.
Horowitz ha comentat que la nova història comptarà amb molt de misteri de primer nivell per a un públic modern, però sent fidel a l’esperit de l’original”.

Els origens de Sherlock Holmes
Creat l’any 1887 per sir Arthur Conan Doyle, el personatge de Sherlock Holmes ha protagonitzat 4 novel·les i 56 relats de ficció publicats en la seva majoria a The Strand Magazine.
Però Holmes té el rècord Guinness per ser el personatge de ficció més representat al cinema. Detectiu impecable gràcies als seus coneixements científics i la seva gran capacitat intel·lectual, Holmes també és expert en boxa i arts marcials, toca el violí i també consumeix cocaïna. Viu amb el seu company Watson en el número 221 Bis de Baker Street, a Londres.
Per crear aquest personatge, Arthur Conan Doyle es va inspirar en Joseph Bell, professor de Doyle a la Edinburgh Infirmary Des de la seva creació i despres de protagonitzar pel·lícules i obres de teatre, avui en dia coneixem alguns aspectes de l’investigador que no van ser creats per Arthur Conan Doyle.
El barret i la pipa característica mai van aparèixer a les novel·les. La pipa va començar a associar-se a Holmes arrel d’una obra de teatre a l’any 1920 i el barret és un afegit de Sidney Paget, il·lustrador del Strand Magazine. I potser, una de les frases més famoses i que s’han reproduït en moltes ocasions: Elemental estimat Watson no va aparèixer mail a les obres de Conan Doyle.
El gos de Baskerville, Estudi en escarlata. Un cas de Sherlock Holmes i Sherlock Holmes i el constructor de Norwood són algunes de les històries protagonizades per Holmes
Les obres publicades per Conan Doyle va molt més enllà de les protagonitzades pel detectiu i també va escriure novel·les històriques, cròniques de guerra, contes de misteri i contes d’espiritisme com History of Spiritualism entre altres.