montserrat roigEl llibre, que coincidirà amb el 25è aniversari de la mort de l’autora, recollirà el testimoni d’una quarantena d’escriptors i periodistes actuals que reivindiquen el seu llegat

L’obra, escrita per la periodista i escriptora Aina Torres, inclourà opinions i testimonis d’una quarantena d’autors i periodistes actuals que reivindiquen el llegat de Roig com Mònica Terribas, Joan Carles Peris i David Fernàndez, i els escriptors Isabel-Clara Simó, Carme Riera, Maria Barbal, Bel Olid, Gemma Lienas, Marta Pessarrodona, Mercè Ibarz, Joaquim Carbó o Jordi Coca.

A més dels testimonis d’autors i escriptors, el llibre, que no serà publicat fins la tardor, també inclourà documentació inèdita de Montserrat Roig i fotografies clau de la seva trajectòria.

L’objectiu de la publicació és reivindicar el seu exemple per a les noves generacions, de fer memòria i de remarcar la vigència del seu llegat.

Montserrat Roig va destacar pel seu fort compromís social a través de la literatura i el periodisme i va lluitar pels drets de les dones i per la recuperació de la memòria històrica.

Montserrat Roig va ser autora de Ramona, adéu, El temps de les cireres, Els catalans als camps nazis, L’hora violeta i L’agulla daurada entre d’altres obres.

Aquest 2016 coincideixen el 70è aniversari del naixement de Montserrat Roig i el 25è de la seva mort.