L’Altra Editorial aconsegueix el premi per partida doble gràcies a la publicació de ‘Germà de gel’ d’Alicia Kopf i Manual de dones de fer feines, de Lucia Berlin guardonats al Premi Llibreter de Literatura Catalana i al Premi Altres Literatures respetivament.

premi llibreter 2016El Premi Llibreter és un guardó, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, que atorguen les llibreries de Catalunya. Un guardó sense dotacio económica que té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries

El Premi Llibreter a Altres Literatures ha estat per Manual per dones de fer feina, de Lucia Berlin, editat per L’Altra Editorial (català) i Alfaguara (castellà).

Manual per a dones de fer feines és una tria dels millors contes de Lucia Berlin que solen ser autobiogràfics i que constitueixen un retrat de les angoixes i aventures de l’autora, que va afrontar sempre la seva vida convulsa i complicada amb alegria i bon humor. El jurat atorga el Premi Llibreter a aquesta obra de relats ‘que conformen una història personal i són la recuperació d’una forta veu literària. L’autora és capaç de connectar amb el lector des de la sensibilitat i la qualitat del seu treball. El mateix títol és un desafiament pels qui busquen descobrir alguna cosa diferent’.

Pel que fa al Premi Llibreter de Literatura Catalana, l’obra guanyadora ha estat Germà de gel, d’Alicia Kopf, editat per L’Altra Editorial.
La novel·la ja va ser guardonada amb el premi Documenta 2015 i la seva autora narra el diari de recerca d’una dona que s’obsessiona per la història polar. És la història del seu germà, un home congelat. És la història de l’origen de la congelació de les relacions familiars. És Werther, zombie, després d’haver-se enamorat i disparat diverses vegades. És la relació entre dos mons, el de fora i el de dins, i els desajustos constants entre l’un i l’altre.
El jurat ha premiat ‘Germà de gel’ per ser una història que, ‘sense deixar de presentar un argument clàssic de relacions familiars complicades, sap afegir-hi un contrapunt d’aventura, de tècnica i de projecció artística el resultat del qual fa que el lector obtingui una visió polièdrica sobre temes molt humans’.

el vaitgePer la seva banda el Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat l’ha rebut El viatge, de Francesca Sanna, editat per Impedimenta (català i castellà).
El jurat ha premiat ‘El viatge per ”la potència de la paraula i la narrativa gràfica, totes dues donen sentit global a l’obra. L’ús del color negre per expressar la por, el dolor i el desarrelament d’una família que ha de migrar és un punt clau de l’obra. El Viatge posa l’accent en el dolor, la valentia i la decisió d’una mare de trobar una llar pels seus, vencent totes les dificultats del camí, i sempre, amb una mirada plena d’esperança”.

Aquest any el Gremi de Llibreters també vol fer un homenatge als llibreters amb 35 anys de dedicació a l’ofici. Núria Dòria, Dòria Llibres de Mataró, Àngels Fàbregues, La Llar del Llibre de Sabadell, Magdalena Isern, Al peu de la lletra de Barcelona i Octavi Serret, Serret Llibres de Vall-de-roures