Seix Barral publicarà la biografia definitiva de J D Salinger.

L’editorial confirma la publicació de ‘The Private War of J.D. Salinger’, la primera biografia “definitiva” de l’autor d’El vigilant en el camp de sègol

salingerL’edició nord-americana,  de l’editorial Simon & Shuster, sortirà publicada el 3 de setembre del 2013 i la pel·lícula s’estrenarà als Estats Units el dia 6.

El projecte s’ha mantingut en un secretisme absolut i pocs conèixen els contiguts del documental i del llibre. Unes 750 pàgines disseccionen 15.000 folis d’entrevistes a 200 persones del cercle més íntim de Salinger, amb 167 fotos mai vistes, diaris, cartes i altres documents inèdits fins avui.

Aquest text reobre vells debats com Per què Salinger va deixar d’escriure en 1965?, Com va canviar la seva vida la II Guerra Mundial?, Per què va desaparèixer?, Va deixar manuscrits no publicats?.

El llibre i el documental compta també amb declaracions de personalitats com  Tom Wolfe, Joan Didion, Philip Roth, John Updike; Ernest Hemingway, Norman Mailer, Truman Capote, William Faulkner, E.L.Doctorw, Gore Vidal, Ed Norton, John Cusack, Danny DeVito i  Martin Sheen

The Private War of J.D. Salinger  serà publicada per Seix Barral sota la traducció de Javier Calvo, coincidint amb l’estrena de la pel·lícula  a Espanya.

 

J.D. Salinger va néixer l’1 de gener de 1919, a Nova York.
La vida i la biografia de J.D.Salinger ha estat sempre envoltada de misteri. Es tracta d’un dels millors escriptors i autor de la fantàstica novel·la El vigilant del camp de sègol que ha captivat a molts adolescents de diferents generacions amb la  història protagonitzada per Holden Cauldfield  i que porta més de 65 milions d’exemplars venuts des de la seva publicació.
A mitjans dels anys 50 J D Salinger va decidir apartar-se del món i  Un conte llarg, Hapsworth 16, 1924, va tancar la seva carrera el 1965 quan va aparèixer a The New Yorker i la crítica va afirmar que era el pitjor que havia escrit.
Malgrat la seva reclusió, Salinger havia comentant que seguia escrivint però per a ell.