RBA publica ‘Argo’ la novel·la basada en la pel·lícula de Ben Affleck

Argo explica  la implicació de la CIA i Hollywood en una operació secreta l’any 1979.

La novel·la està basada en fets reals i en l’operació secreta per poder alliberar a sis  ciutadans nord-americans que estaven retinguts a l’ambaixada nord-americana de Teheran el  4 de novembre de 1979  a mans de revolucionaris iranians.
Argo es centra en  el treball que van realitzar la CIA i Hollywood per poder alliberar als ostatges.

La decisió de les autoritats nord-americanes d’acollir a l’anterior líder del país, el Sha, considerat pròfug de la justicia no va agradar a  l’aiatol·là Jomeini i com a mesura de força, van retenir a dotzenes de ciutadans americans durant 444 dies.
Sis  d’ells van aconseguir escapar i es van refugiar a  l’ambaixada canadenca, per després ser repartits en diversos domicilis particulars en els quals van romandre amagats.
La prolongació ide la crisi, que va tenir en suspens a la comunitat internacional, va fer entrar en escena a l’agent de la CIA Antonio Mendez, un excel·lent dibuixant especialitzat en falsificació de documents i canvis d’identitat.

El cervell d’aquella operació, Antonio Joseph Mendez,  agent   de la CIA entre 1963 i 1990, narra com van aconseguir alliberar als ostatges, gràcies a un plà digne de Hollywood que va aplegar agents infiltrats de la CIA  amb especialistes en efectes especials de Hollywood

Després de dirigir les pel·lícules Gone Baby, Gone (Adiós pequeña, adiós, 2007) i The Town (Ciudad de ladrones, 2010), Ben Afleck  dirigeix Argo amb John Goodman i Alan Arkin com a protagonistes.

La pel·lícula que s’estrenarà el 26 d’octubre es va presentar en la darrera edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià amb molt bones crítiques.