Quant temps trigaries en llegir la sèrie de Joc de Trons, El senyor dels anells o Harry Potter?

La pàgina web Personal Creations ha fet un curiós estudi per esbrinar el temps que trigaríem en llegir diverses obres clàssiques.

Clock

Difícil saber el temps que passem llegint  i menys quan no tenim un cronòmetre a mà.
La pàgina web americana, Personal Creations, dedicada a regals personalitzats ha fet un estudi per mesurar el temps  que podem dedicar  a determinades lectures.

En la primera posició del rànquing trobem la sèrie Cançó de gel i foc de George RR Martin que segons l’estudi  trigaríem unes 98 hores, és a dir,  més de 4 dies seguits de lectura continuada per llegir les més de 1,700.000 paraules.  Per fer aquest estudi s’ha calculat una velocitat de lectura de 300 paraules per minut.

En segona posició Harry Potter de J K Rowling amb una inversió de més de 60 hores per llegir els set títols de la sèrie del jove mag.
Si els gustos literaris són més aviat religiosos i ens decidim per la Biblia, cal disposar d’unes 44 hores aproximadament.
Guerra i Pau de Tolstoi o la sèrie de Crepuscle de Stephanie Meyer no superarien les 35 hores.
Per la seva banda El far de Virgina Wolf , El Gran Gastby de Francis Scott Fitzgerald o L’alquimista de Paulo Coelho no superarien les quatre hores de lectura sense interrupcions.

how-long-to-read