Estrella Polar publica una reedició de l’obra amb pròleg inèdit de Margaret Atwood, l’autora de “El conte de la serventa”.

L’obra “El llibre del cementiri” va ser publicada l’any  2009 i  amb els anys s’ha convertit en un clàssic de la literatura infantil. Va obrindre el premi de literatura juvenil dels EUA Newbery Medal l’any 2009, el premi Hugo a la millor novel·la de 2009, el premi Locus a la millor novel·la per a joves de 2009 i la Medalla Carnegie l’any 2010.

L’escriptora Margaret Atwood assenyala en el pròleg de la nova edició , possiblement una de les claus de l’exit de l’obra “El llibre del cementiri” té aquesta qualitat de diverses capes tan valorada en els millors llibres infantils: apassionants per als infants de vuit anys, però amb ombres i ressons més profunds per a les persones més grans. És un autèntic plaer de principi a principi».

La novel·la es centra en la vida d’en Nob que amb només 6 anys, ha estat abandonat al cementeri. Una parella de morts, el senyor i la senyora Owens, se’n farà càrrec. Els senyors Owens, després de consultar-ho amb la resta d’habitants del cementeri, adopten a en Nob.  Nobody Owens anirà aprenent, de la mà d’extravagants personatges, a controlar la seva ment, a aparèixer i desaparèixer sense ser vist i altres propietats dels “morts”. Les coses s’aniran complicant quan en Nob descobreixi que l’assassí dels seus pares el persegueix per matar-lo. Necessitarà l’ajuda de la seva amiga Bipper per poder sobreviure.

Margaret Atwood defineix “El llibre del cementiri” com a una novel·la d’aprenentatge “sobre l’educació del protagonista, en què els tutors inusuals d’en Ningú són una colla de fantasmes, un vampir i una dona llop, i els poders estranys són habilitats sobrenaturals que li concedeixen els morts que viuen (per dir-ho d’alguna manera) al cementiri”.

Finalment Atwood  assegura que  “Els millors escriptors de literatura infantil, en algun racó de la seva ment, encara tenen vuit anys. Saben què és el que fa por. Recorden la sensació de ser en una habitació fosca i tenir la mà submergida en un bol de Halloween ple de grans de raïm pelats, quan prèviament els havien dit que eren globus oculars. Els encanta sentir-se aterrits amb una cançó o una història. Entenen les avantatges del terror imaginari: sí, és terrorífic, però com a mínim s’hi pot plantar cara, almenys de manera fictícia”.

A més de la novel·la “El llibre del cementiri”, Neil Gaiman és autor de “Coraline”, la col·lecció de contes “El cementiri sense làpides i altres històries negres”,  “L’al·lucinant, galàctic i piràtic viatge del pare” i autor del text  de la col·lecció de còmics Sandman.

Estrella Polar publica una nova edició amb traducció de Josefina Caball i il·lustracions de Chris Riddell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here