Minotauro i La Magrana reediten El Hòbbit

Coincidint amb el 75e aniversari de la primera edició d’El Hòbbit,  les editorials Minotauro i La Magrana han reeditat la novel·la de J.R.R. Tolkien.


El conte que Tolkien explicava als seus fills abans d’anar a dormir s’ha convertit en tot un èxit editorial amb xifres de venda milionàries i traduccions a  desenes de llengües.

El 21 de setembre de 1937 es publicava la primera edició d’El Hòbbit i deu anys més tard arribaria la gran obra de Tolkien amb El senyor dels anells. Després d’uns anys escrivint diversos relats sobre el món imaginari de  la Tierra Media. Tolkien va decidir escriure El Hòbbit.
75 anys després continua sent una lectura obligàtoria i  es continua reeditant.

Ara els seguidors de Tolkien, esperen l’adaptació de la novel·la  que ha fet  Peter Jackson i que s’estrenarà el mes de desembre.
Aquesta espera es pot fer menys traumàtica amb les reedicions d’El hobbit, tot coincidint amb el 75è aniversari de la primera edició.

L’editorial Minotauro ofereix als lectors i seguidors de les aventures de Bilbo Bolson,   en dues edicions  molts especials.
La primera és una edició limitada  numerada d’una rèplica de la primera edició original de 1937 i inclou una funda de pell gravada amb els motius d’El llibre vermell i el  Mapa de Thrór que ajudarà a Bilbo Bolson seguir el camí per aconseguir el tresor del drac Smaug

També ha publicat El arte de El Hobbit, una recopilació de tot el material il·lustrat  amb dibuixos, mapes  i esbossos realitzats per Tolkien.

En català l’editorial La Magrana ha reeditat El Hobbit.
En Bilbo és un hòbbit que gaudeix d’una vida confortable i tranquil·la, lluny de les incòmodes aventures, i rarament viatja més enllà del rebost del seu forat de hòbbit, al Turó.
La seva plàcida existència, però, canvia de sobte quan el mag Gàndalf, en companyia del llegendari Thorin Oakenshield i dotze nans més, es presenta inesperadament al llindar de casa seva perquè els acompanyi en un viatge d’anada i tornada fins a l’antic i llunyà reialme de la Muntanya Solidària, on pretenen saquejar el tresor del drac Smaug.

75 anys desprès, El Hòbbit continuarà  d’actualitat amb aquestes noves reedicions i també  gràcies a  Hobbit: Un viaje inesperado, la primera part de la trilogia cinematogràfica  que Peter Jackson estrenarà el 14  de desembre.