El 33 retrà un homenatge a Montalbán al documental ‘Calidoscopi Montalbán’

Calidoscopi Montalbán commemora el novè aniversari de la mort de l’escriptor i es podrà veure el divendres 19 d’octubre a  les 23.55, al  canal  33
Dirigit per Jordi Segú, el documental Calidoscopi Montalbán“, entrevista a persones que van conèixer o van tractar a Montalbán, des d’intel·lectuals, artistes, escriptors, editors o familiars, com ara Rosa Regàs, Maruja Torres, Juan Marsé, Josep Ramoneda, Raimon i Ferran Adrià, el seu fill Daniel Vázquez Sallés i la seva viuda Anna Sallés entre d’altres.

El documental repasa les múltiples facetes de “periodista, novel·lista, poeta, assagista, “antòleg”, prologuista, humorista, crític, gastrònom, culer i prolífic en general” amb què el mateix Montalbán es va definir.

El fil conductor és la investigació del comissari italià Salvo Montalbano, un personatge fictici de les novel·les d’Andrea Camilleri, que arriba a Barcelona per descobrir qui era Montalbán, l’home que va inspirar Camilleri per posar-li el seu cognom.

La seva recerca se situa principalment a Barcelona, al barri on va néixer l’escriptor, el Raval, i als escenaris que van transcórrer per la seva vida.