La llegenda de Sant Jordi pot ser diferent i potser no cal matar el drac. El personatge de Dragon Girl ens ofereix un Sant Jordi bestial.

Guanyador dels premis Joaquim Ruyra amb la novel·la Sentinels i el premi Ramon Muntaner 2015 amb la novel·la juvenil Pizzaboy i autor  de La cocina de los mostruos, Martín Piñol segueix oferint noves i originals propostes als joves lectors.

Ara arriba Dragon Girl (La Galera)  disposada a trencar tots els mites i llegendes.

Els dracs existeixen.
Encara que els pares diguin que no.
Encara que els profes diguin que no.
Encara que la portera xafardera digui que no.
Perquè si els dracs no existeixen, com poden sortir a les pel·lícules?

Groar Dragonson és un actor, fill d’actors. És un drac i està molt enfadat.
Acaba de conèixer la llegenda de Sant Jordi!
Ja cal que Barcelona es prepari…

Així comença la primera aventura de Dragon Girl, el nou projecte de Martín Piñol acompanyat de les il·lustracions de Votric, disposats a oferir una llegenda de Sant Jordi diferent

 

Qui és Dragon Girl?
És la nova heroina literària que farà que els sant Jordis siguin encara més moguts i bestials.

Vols oferir-nos una història diferent sobre Sant Jordi.
Diferent i molt,molt divertida. A Dragon Girl, un drac actual s’assabenta de la tradició de celebrar la derrota del drac cada 23 d’abril i ve a Barcelona a venjar-se del tal sant Jordi. Però com que ningú el pot vèncer, una nena valenta i molt lectora, que es diu Gina, s’acabarà convertint en la nova sant Jordi per accident.

Cal canviar o donar-li un toc diferent a la llegenda de Sant Jordi?
La llegenda original funciona la mar de bé i ens ha emocionat a tots durant segles. “Un sant Jordi bestial” seria com l’Episodi VII d’Star Wars, un reboot i alhora continuació actualitzada.

Malgrat això ofereixes al final  una versió de la història original.
Al final del llibre hi ha explicada a la meva manera la llegenda orginal de sant Jordi, perquè hi haurà lectors que també la llegiran per primer cop. Dragon Girl és per lectors a partir de 6-7 anys.

Amb la tradició de la llegenda de Sant Jordi els dracs sempre han quedat molt mal parats.
Perquè a la tradició eren els dolents, unes bèsties sense pietat. Però tots els amants dels dracs quedaran ben contents amb la defensa que se’n fa a Dragon Girl.

Tot i què darrerament sembla que poc a poc es va donant protagonisme al drac de Sant Jordi. Cal reivindicar-lo?.
Ara veiem que tots els personatges tenen el seu punt de vista, els seus motius, per ser com són. Al llibre, la Gina es preocupa per si sant Jordi va matar un animal en perill d’extinció i ara no hi ha dracs per culpa seva…

Sigui com sigui, el drac antagonista de Dragon Girl té una personalitat i carisma ben particulars i no s’assembla massa als seus avantpassats.

Tornes a confiar en les il·lustracions de Votric, el mateix il·lustrador de ‘La cocina de los monstruos’.
M’encanta l’art del Votric, treballem plegats la mar de bé (ja portem 14 llibres i una portada col·laborant junts) i compartim molts referents, així que mentre les editores segueixin confiant en nosaltres, seguirem tenint tàndem creatiu per anys.

Dragon Girl neix amb la voluntat de convertir-se en una sèrie de llibres.
Vam quedar tots tan contents amb “Un sant Jordi bestial” que de seguida ens vam posar amb el segon, que sortirà a la tardor, i ja estic acabant de revisar el tercer. Ara només falta que el públic comparteixi aquesta alegria, llegint les aventures de la Gina (i si pot ser, comprant el primer Dragon Girl aquest sant Jordi 🙂