L’artista xilena Luisa Rivera s’ha encarregat de les il·lustracions que capten l’univers de García Márquez.

L’any 1967 l’escriptor Gabriel García Márquez publicava una de les obres cabdals de la literatura universal. ‘Cien años de soledad’ celebra ara els cinquanta anys i ho fa amb una edició de luxe il·lustrada per la xilena Luisa Rivera i amb una tipografia especial anomenada Enrico  creada pel fill de l’escriptor, Gonzálo García Barcha.

Random House a través del segell Literatura Random House ofereix una edició molt acurada plena de detalls per seguir i llegir les històries de la familia Buendía-Iguarán.

«Muchos años después, frente al pelotón de fusilamiento, el coronel Aureliano Buendía había de recordar aquella tarde remota en que su padre lo llevó a conocer el hielo

Aixó comença l’obra ‘Cien años soledad’ que descriu la ciutat de Macondo creada per Gabriel García Márquez. Luisa Rivera assegura en el seu blog que en el procés d’il·lustrar la novel·la ”Ràpidament vaig sentir una responsabilitat colpidora. A les meves mans no només tenia una obra d’importància universal, sinó també un món complex de retratar’.

Rivera destaca que va rellegir la història amb ulls d’il·lustradora perquè volia evitar idees preconcebudes i ”vaig deixar que Gabo em guiés: a través d’entrevistes, reportatges, i lectures vaig poder percebre l’interès personal després de la història. Mentre il·lustrava, vaig repetir una vegada i una altra el discurs que va donar en rebre el Premi Nobel en 1982 i també entrevistes més informals’’ assegura l’il·lustradora xilena.

Luisa Rivera – Cien Años de Soledad from Luisa Rivera on Vimeo.