L’últim tango d’Ernesto Sábato.

L’escriptor argentí ha mort als 99 anys al seu domicili dels afores de Buenos Aires, on estava reclòs des de feia anys arran dels seus problemes de salut

Sábato havia de rebre un homenatge demà a la Fira del Llibre per l’Institut Cultural de la província de Buenos Aires pel seu centenari.
Nascut a Rojas el 24 de juny de 1911, Sábato va abandonar la seva carrera científica als anys 40 per a bolcar-se en la literatura amb la publicació del recull d’assaigs ‘Uno y el Universo’. El reconeixement internacional li va arribar el 1961 amb ‘Sobre héroes y tumbas’ i la consagració el 1974 amb ‘Abaddón l’exterminador’, que completen la trilogia iniciada amb ‘El túnel’ (1948), adaptada al cinema el 2006.
Guardonat amb el Premi Cervantes el 1984 i proposat com a candidat al Nobel de Literatura del 2007, Ernesto Sábato també va presidir el 1984 la Comissió Nacional sobre Desaparició de Persones (CONADEP). Aquest grup és el responsable de l’informe “Nunca más”, conegut com a “Informe Sábato”, una obra que relata els horrors de l’última dictadura militar argentina, entre 1976-1983.

Lástima que cuando uno empieza a aprender el oficio de vivir ya hay que morir. Ernesto Sábato

Un buen escritor expresa grandes cosas con pequeñas palabras; a la inversa del mal escritor, que dice cosas insignificantes con palabras grandiosas.  Ernesto Sábato