Libelista neix amb la vocació de potenciar i amplificar el valor de la llibreria de proximitat, de connectar els llibreters amb el seu entorn lector online.

L’any 2012 el Gremi de Llibreters de Catalunya obria a internet el portal Liberdrac amb l’objectiu de donar suport a les llibreries i oferir llibres en format digital. Ara aquell portal es converteix en Libelista i vol potenciar sobretot la prescripció dels llibreters que formen part de les llibreries associades que de moment ja son 140 llibreries: 45 llibreries de Catalunya i 95 de la resta d’Espanya.

Libelista és una iniciativa del Gremi de Llibreters de Catalunya, Nube Digital, ‘Núvol’, Espurna, Parcir, Bassa i Trasloan Llibres.

La nova plataforma, segons destaquen els seus responsables vol crear un entorn online comú que pugui visualitzar el treball de prescriptor de les nostres llibreries i, a més a més, posar a la seva disposició eines comercials eCommerce de primer ordre.

Asseguren que les llibreries acompleixen en el seu entorn un servei insubstituïble: creen comunitat i mantenen viu el teixit cultural i per aquest motiu els llibreters i llibreteres asseguren l’accés dels lectors a llibres de tota classe que no sempre tenen el mateix grau de visibilitat a les grans superfícies.

De moment, Libelista arrenca amb  4.850 usuaris registrats i neix amb la vocació de potenciar i amplificar el valor de la llibreria de proximitat, de connectar els llibreters amb el seu entorn lector online.

Pel que fa al seu funcionament, Libelista és una plataforma de venda online de llibres, en format paper i digital ofereix als seus usuaris l’enviament a domicili, recollida a botiga, rapidesa i agilitat en el servei, capacitat de servir comandes especialitzades i possibilitat d’accedir a un ampli catàleg d’eBooks.

Crear xarxa i treballar en equip és un dels objectius de Libelista que vol continuar amb la compra a través de la xarxa però sense haver d’abandonar els beneficis que ofereix el comerç local.

Una part de la venda dels llibres es reparteixen a les llibreries de proximitat  que perceben un percentatge de les vendes que es generen. En el procés de compra, l’usuari s’ha de vincular a una llibreria associada a Libelista i serà aquesta llibreria la que rebrà una part de l’import de la venda.