Les novetats editorials del 2011.

El nou any també bé carregat de novetats,  Philip Roth, John Boyne, Martin Amis, Bolaño, Assa Larsson, Juan Marsé,  Manfredi, Murakami són autors que publicaran  nous treballs.

Bona collita per aquest nou any que comptarà amb importants novetats d’autors destacats.

Novetats narrativa:
Juan Marsé, l’autor de la novel·la Ultimas tardes com Teresa, publicarà Caligrafía de los sueños” (Lumen), una història ambientada a la Barcelona de la postguerra. Qui també torna és  FernándezMallo, l’autor de la trilogia Nocilla publica aquest any;  El hacedor (de Borges). Remake. El mes març es veurà publicada la nova novel·la d’un autor d’èxit; Albert Espinosa amb  Si tú me dices ven lo dejo todo… pero dime ven.
Manuel Vicent, ens oferirà  una biografía novel·lada de Jesús Aguirre a Aguirre, el Magnífico” (Alfaguara). Angela Vallvey publicarà  El hombre del corazón negro” (Destino),  Javier Sierra amb  “El ángel perdido” (Planeta); i Espido Freire torna amb .La flor del Norte” (Planeta). Aquest nou any també ens portarà un novetat inèdita de Roberto Bolaño. Los sinsabores del verdadero policía” (Anagrama).  Els articles escrits per Saramago en el seu blog entre el 2009 i el 2010.quedaran recopilats a “El último cuaderno” (Alfaguara).
En el panorama internacional, Empúries i Tusquets publicaran aquest primer trimestre els dos primers volums de la trilogia “1Q84” del japonès Haruki Murakami. Philiph Roth publicarà “Némesis” (Mondadori) i Anagrama ens presentarà La viuda embarazada de Martin Amis
Altres novetats en narrativa són La herencia Wilt“, de Tom Sharpe; Solar (Anagrama), d’Ian McEwan, La muerte de Montaigne” (Tusquets) de , Jorge Edwards,  i Joanne Harris amb Chico de ojos azules” (Duomo).

Novetats gènere negre:
Donna Leon publicarà un nou cas de l’inspector Brunetti anomenat “Testamento mortal” (Ed 62/Seix Barral), de Donna Leon. L’escriptora italiana estarà ben acompanyada de la mà de Patricia Cornwell amb “El factor Scarpetta i d’Anne Perry amb  Falsa inocencia (Ed B). L’editorial Rba publicarà dos autors destacats del gènere negre Alta tensión de  Harlan Coben i  “Gris de campaña” de Philip Kerr; El contracte( Amsterdam) ,de Lars Kepler, autor de  L’hipnotitzador ens oferirà al febrer, un nou cas de Joona Linna, i Seix Barral i Columna  publicaran la tercera novel·la negra d’Assa Larsson sota el títol de La senda oscura.
James Thompson, amb “El noveno círculo de hielo” (Roca), Frederick Forsyth, amb “Cobra” (Plaza); Karin Fossum amb Presagios” (Mondadori), i  “El caso Mao” (Tusquets), de Qiu Xiaolong, i “Quién mató al ayatolá Kanuni” (Alianza), de Naïri Nahapetian, formen part del bon catàleg de novetats de gènere negre d’aquest bou any

Novetats gènere històric:
En el panorama històric torna l’italià Valerio Massimo Manfredi amb  “La tumba de Alejandro” (Grijalbo). Edhasa, especialista en novel·les d’aquest gènere publicarà aquest 2011  “El rebelde. La fundación de Roma d’Emma Pomilio.
Chufo Lloréns publicarà el mes de març la segona part de Te daré la tierra sota el títol de Mar de fuego (Grijalbo). “La noche de Venus” (Ediciones B), de Luis Racionero.”Cinco días de octubre” (Plaza), de Jordi Sierra i Fabra. També s’editarà en castellà dues novel·les d’autors catalans “El arqueólogo” (Suma), de Martí Gironell i La princesa de Jade  de Coia Valls.