Del 31 de gener al 5 de febrer torna la BCNegra 2011

La setmana de novel·la negra torna a la ciutat de Barcelona. Serà del 31 de gener al 5 de febrer amb la presència  destacats autors del gènere negre en l’àmbit nacional i internacional.

De moment, l’organització no ha confirmat cap convidat però en l’edíció d’aquest any, el català Andreu Martín rebrà el VI Premi Pepe Carvalho.

Andreu Martín és escriptor i guionista de còmic, teatre, cinema i sèries de televisió. Ha publicat més de vuitanta novel·les. Creador de personatges com el detectiu Flanagan, o la Mossa d’Esquadra Wendy. Ha publicat moltes novel·les negres i està considerat com un dels grans d’aquest gènere a casa nostra.
El jurat del premi Pepe Carvalho ha volgut lliurar aquest premi perquè “des de la seva primera novel·la, ‘Aprèn i calla’ (1979) s’ha convertit en un dels punts de referència del gènere negre criminal a Espanya i en totes les llengües a les quals s’ha traduït”.

El jurat està format per Paco Camarasa, Juan José Arranz, Jordi Canal, Alícia Giménez Bartlett, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán.