Les dones de la Principal, la nova novel·la de Lluís Llach

Després del debut amb Memòria d’uns ulls pintats, Llach publicarà la segona novel·la el 7 d’octubre segons informa en un comunicat l’editorial Empúries.

LlachL’any 2012 Lluís Llach debutavacom a escriptor amb la seva primera novel·la, Memòria d’uns ulls pintats on narrava la història de quatre amics, dos nois i dues noies nascuts  el 1920 i que creixen junts al barri obrer de la Barceloneta.
L’ambient llibertari, la proclamació de la República, la Guerra Civil i la posterior repressió franquista apareixen en la novel·la.

Ara, Lluís Llach torna de nou a l’actualitat literària  amb Les dones de la Principal, una història detectivesca en l’escenari de la Catalunya interior durant els anys del franquisme.
Maria Roderich, Maria Magí i Maria Costa són  tres dones de tres generacions que, al llarg de quasi un segle, han regentat la Principal, el casal més assenyalat del poblet de Pous, al cor de la comarca vinatera de l’Abadia. Elles tres, àvia, mare i filla, han fet prosperar les vinyes, després del desastre de la fil·loxera, a través d’un seguit de transformacions que consoliden el negoci del vi.

Però en la història de la Principal hi ha un punt fosc: l’assassinat d’un home que n’havia estat el capatàs, el 18 de juliol del 1936.
Passada la guerra, un inspector de policia decidit a resoldre el cas emprèn una investigació que el portarà a descobrir els secrets familiars.

El 7 d’octubre,  Empúries en català i Seix Barral en castellà publiquen  Les dones de la Principal.

portada llach catala portada castella llach