La novel·la Wonder i el lliurament del Premi llibreter, entre el més llegit del mes de juny

Consulta els 10 articles més llegits del mes de juny de 2014 a L’illa dels llibres,
Illa dels llibres mes vist mes de juny 2014

01-Wonder, una novel·la molt humana. 
Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats. R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

02-I demà, el paradís, d’Antoni Vives i  Ànima, de Wajdi Mouawad  reben el Premi Llibreter 2014
Aquest barret no és meu, de Jon Klassen  rep el Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat. Un any més el Gremi de Llibreteres de Catalunya lliura els seus premis a les millors novel·les amb l’objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.
El Premi Llibreter es divideix en tres categories:  Premi Llibreter de Literatura Catalana, Premi Llibreter a Altres Literatures i  Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat

03-Sortejades les tres novel·les de  La peculiar història de l’Ava Lavender.
L’illa dels llibres gràcies a l’editorial Cruilla ha sortejat tres exemplars de la novel·la La peculiar història de l’Ava Lavender  de Leslye Walton

La-lilbreria-Foyles-04-Londres inaugura una llibreria amb  6 quilòmetres de prestageries
Un temple als llibres podria qualificar-se la nova llibreria que Foyles ha obert en ple centre de Londres. El nou edifici de quatre plantes aplega més de 200.000 títols i les prestageries juntes sumen 6 km i és sense cap mena de dubte la llibreria més gran del Regne Unit  i una de les més grans d’Europa.
A més, la nova llibreria  situada al clàssic 107 de Charing Cross Road, compta amb un auditori amb una  capacitat per a 200 persones

05-Matthew Quick, l’autor de la novel·la ‘El lado bueno de las cosas’  publica ‘La bona sort  d’ara mateix’
Matthew Quick reflexiona sobre quin lloc ocupem en aquest món i ho fa a través de la mirada de Bartholomew Neil, un jove de trenta-vuit anys que ha perdut a la seva mare de qui no se n’ha separat mai.

06-Tv3 estrena la sèrie 39+1, basada en la novel·la de Sílvia Soler
La sèrie compta amb un repartiment  encapçalat per Agnès Busquets, Joan Carreras, Francesc Colomer, Sílvia Abril, Marta Torné i Julio Manrique.bodegó-BROSSA-e1401650930100

07-Enciclopèdia catalana publica una edició limitada dels poemes visuals de Brossa.
L’editorial presenta una edició numerada limitada a 2.000 exemplars amb una presentació de luxe en una capsa estoig folrada amb gèltex Terracota.

08-Un llibre per posar al tocadiscos
El periodista i editor d’Espai Literari Aureli Vázquez, ens presenta el llibre ‘Relatos de vinilo, cinta magnética y celuloide’ de Juan Pablo Caja.

09-Maeva recupera les novel·les de l’escriptora britànica Ann Cleeves
Les novel·les protagonitzades per Vera Stanhope s’han publicat en una vintena de països i fins i tot compta amb una sèrie de televisió.

Xavi Ayén - Aquellos años del boom10-Entrevista: Xavi Ayén analitza el fenomen del boom dels autors llatinoamericans
L’obra guanyadora del premi Gaziel de Biografías y Memorias, Aquellos años del boom (RBA)  mereix una lectura pausada per  és endinsar-se per la literatura de Gabriel Garcia Márquez, Mario Vargas Llosa, José Donoso, Julio Cortázar entre d’altres escriptors que han format part d’aquest grup.
Però els anys del boom és també parlar de l’agent literària Carme Balcells que va jugar un paper destacat per la consolidació i professionalització del sector editorial i l’èxit de bona part d’aquests autors que en un moment de la seva vida van passar per la ciutat de Barcelona.