L’editorial Bromera celebra 30 anys

Amb optimisme i nous projectes encara els nous reptes en el sector editorial

logo bromera 30 anysAra fa tres dècades  que iniciava el seu camí l’editorial Bromera amb la publicació de L’últim roder, de Josep Franco. En aquests 30 anys, l’editorial valenciana s’ha consolidat amb importants projectes literaris i culturals que ha comptat amb 50 col·leccions que abracen una gran diversitat de gèneres i adreçades a tots els segments d’edat; vora 3.000 títols publicats, quasi 8.000.000 d’exemplars venuts i prop de 700 autors, valencians, catalans i balears, però també importants escriptors estrangers que han sigut traduïts per primera vegada a la nostra llengua.

Bromera vol celebrar l’efemèride de la seva fundació i per aquets motiu  Josep Gregori, editor i fundador de l’editorial ha comentat que «calia celebrar aquest aniversari amb tots aquells que han contribuït a fer que els 30 anys siguen una realitat, és una manera d’agrair la confiança de tantes persones que han cregut en Bromera i han apostat pel projecte».

Per aquets motiu s’estan programant-se diversos actes, a València i a Barcelona i, a banda dels més institucionals, di concerts i activitats per a tots els públics que es materialitzaran al llarg del 2016.

Des de Bromera asseguren que la celebració de 30 anys com a editorial ‘’no hauria sigut possible sense l’impuls, el compromís, la complicitat i la confiança de molts companys de viatge que han convertit Bromera en un referent cultural consolidat: autors, il·lustradors, docents, lectors, col·laboradors, institucions, llibreries’’.

Gonçal López-Pampló, director literari del grup, ha explicat que «com a membre de la “generació Bromera”, m’he sent partícip del projecte de Bromera des de sempre. No obstant això, des de la meua responsabilitat actual, l’objectiu és una línia editorial apassionada que seduïsca els lectors i, per tant, esdevinga una garantia de futur per a la literatura en la nostra llengua».

Entre les properes novetats de l’editorial hi ha la publicació d’autors estrangers George R. R. Martin (creador de Joc de trons), amb el títol El drac de gel; Marlon James, amb Una breu història de set assassinats (Premi Man Booker 2015); Nicola Lagioia, amb La ferocitat (reconegut amb el Premi Strega), així com nous títols d’autors que ja formen part dle catàleg com ara Pierre Lemaitre, Andrea Camilleri, Benjamin Black i Erri De Luca.

També publicaran els nous títols de Francesc Bodí, Silvestre Vilaplana, Joanjo Garcia, Mercè Climent, Xavier Puchades, Lluís Miret, Francesc Torralba  Gemma Lienas, Enric Lluch, Teresa Broseta o Eulàlia Canal.

Llibres, passió, futur és el lema que Bromera utilitzarà fer celebrar els 30 anys amb un disseny i un cartell obra d’Eli Rufat.

Joanot Martorell, Vicent Andrés Estellés, Ausiàs March, Santiago Rusiñol, Joan Fuster, Ramon Muntaner, Isabel-Clara Simó, Joan Francesc Mira, Andreu Martín, Manuel Baixauli, Vicent Usó, Carles Alberola, Jaume Cabré, Raquel Ricart, Ferran Torrent, Silvestre Vilaplana, Gemma Lienas, Esperança Camps, Enric Lluch, Gabriel Janer Manila, Josep Lozano, Toni Cucarella, Pasqual Alapont, Francesc Bodí, Josep Maria Benet i Jornet, Jordi Sierra i Fabra, Anna Moner, Pierre Lemaitre, John Banville, Andrea Camilleri, Erri De Luca, Orhan Pamuk, Herta Müller, Naguib Mahfuz, Dario Fo, Paola Predicatori, Harold Pinter, John Updike, Frank McCourt, Margaret Atwood, Cornelia Funke, Philip Pullman o John Connolly formen part del catàleg de Bromera.