L’escriptor John le Carré publicarà les seves memòries al setembre

Edicions 62 serà l’encarregada de l’edició catalana de ‘Volar en cercles’ i reeditarà bona part de la seva obra.

le carreHaurem d’esperar al 10 de setembre per llegir les memòries de John le Carré, que a més de ser un dels destacats escriptors del gènere d’espies i suspens va ser funcionari del Ministeri d’Afers Estrangers del Regne Unit, abans d’iniciar la seva trajectòria literària.

John le Carré és autor entre d’altres best-sellers de L’espia que tornava del fred, Un espia perfecte, La Casa Rússia, El sastre de Panamà, El jardiner constant, Amics absoluts, La cançó dels missioners i L’home més buscat.
Als 84 anys l’autor britànic s’ha decidit a escriure les seves memòries que es publicaran simultàniament a tot el món i Planeta ho farà en castellà. 

John le Carré, pseudònim de David Moore Cornwell, narra a ‘Volar en cercles’ des dels anys en què va treballar per al Servei d’Intel·ligència britànic durant la Guerra Freda fins a una carrera com a escriptor que l’ha portat tant a la Cambodja devastada per la guerra com al Beirut en el moment culminant de la invasió israeliana del 1982, i també a la Rússia anterior i posterior a la caiguda del Mur de Berlín,

En paraules de l’autor, aquestes memòries són a story about storytelling”. Per primera vegada, le Carré ens permet donar un cop d’ull al viatge d’un escriptor al llarg de més de sis dècades i la seva recerca de l’espurna humana que ha donat tanta vida i cor als seus personatges de ficció: Fora del món secret que vaig conèixer durant un temps, he intentat construir un teatre per als mons més amplis que habitem. Primer ve la imaginació, després la recerca de la realitat. Després torno a la imaginació i a la taula on estic assegut ara”. 

A més de publicar les seves memòries, Edicions 62, sota el segell labutxaca, rellançarà el fons de l’autor, començant per L’infiltrat el 15 de març, coincidint amb l’estrena de la seva adaptació en una sèrie de vuit episodis, protagonitzada per Tom Hiddleston i Hugh Laurie, que emetrà AMC.