La reedició de dues obres reivindiquen l’escriptor Joan Perucho

Llibre de cavalleries (La Magrana) i Les històries naturals (Ed, 62) reivindiquen l’obra de Joan Perucho i la seva literatura fantástica.

Joan Perucho (1920-2003) va ser poeta, narrador, novel·lista i articulista. Perucho ha estat un escriptor que també ha triomfat més enllà de les terres catalanes i la seva obra s’ha traduït a una vintena de llengües.
Va destacar per una obra de caire fantàstic, misteri, ironia com ho demostren les novel·les que ara es reediten.
 
Llibre de cavalleries va ser la primera novel·la de Joan Perucho. Publicada l’any 1957, el protagonista és el jove Tomàs Safont, de molt antic llinatge, és requerit per un tal Monsieur Dupont per emprendre una gran aventura en nom del molt alt Senyor Rei d’Aragó que el portarà de la Mediterrània a Egipte, Etiòpia, les terres del Preste Joan, el mar Roig, l’Aràbia, la gran Tartària, Haffa, Xipre i Bizanci. Tomàs Safont haurà de fer front a perills innombrables per acomplir les missions que té encomanades: aconseguir una relíquia de Santa Eufrigis, localitzar l’aigua de foc i vèncer el malvat traïdor Paleòleg Dimas.
Per la seva banda, Edicions 62 publica Les històries naturals, la segona novel·la de Joan Perucho, publicada inicialment l’any 1960.
Es tracta d’una novel·la d’aventures i  de vampirs, on un naturalista escèptic, Antoni de Montpalau, que s’inicia en el misteri d’un cavaller de Jaume I convertit en vampir, Onofre de Dip, i que recorre el Maestrat i el Berguedà en cerca de noves víctimes. Les històries naturals és un clàssic de la literatura fantàstica catalana, i   també la més llegida i traduïda de l’autor.
Les dues novel·les es publiquen amb un pròleg de Joan Guillamón.
Joan Perucho va obtindre molts guardons al llarg de la seva carrera.  Premi Ciutat de Barcelona  amb “El Mèdium” (1953) ,  Premi Joan Crexells de narrativa, Premi Ramon Llull de novel·la per “Les aventures del cavaller Kosmas”, Premi de la Crítica de narrativa catalana. Premi de la Crítica de poesia catalana per “Els jardins botànics”,  Premi Nacional de Literatura concedit per la Generalitat de Catalunya i   Premi Nacional de les Lletres Espanyoles (2002)