El jurat ha premiat també a Sílvia Muntané i Gerard Remendo de la Llibreria Saltamartí de Badalona.

El Premi Memorial Pere Rodeja, en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí (1931- 2009), considerat exemple i mestre en l’ofici de la llibreria.  El guardó vol estimular els llibreters agremiats en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes, l’arrelament en el territori, la influència en els hàbits lectors, la complicitat amb l’entorn cultural, el servei i tot allò que hagi donat i doni prestigi a l’ofici de llibreter.

També vol distingir cada any la tasca d’una persona o entitat que hagi destacat per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats de les llibreries i la seva difusió.

El jurat format per Jordi Grau, Anna Vilanova, Ester Pujol, Rosana Lluch i Guillem Terribas, amb Marià Marín, actuant de secretari amb veu, ha decidit lliurar a la periodista Anna Guitart el el premi a la divulgació dels llibres i les llibreries “Pels anys que fa que treballa a favor de la literatura; per la seva cultura àmplia i diversa; per promoure el gust per la literatura, amb gràcia i amenitat; per ser en multitud d’actes, ben diferents, siguin de presentacions de llibres, premis o fires i esdeveniments, i també en mitjans de comunicació, de la premsa escrita a la ràdio i la televisió, i sempre amb gran capacitat de generar ressò i l’estima als llibres”.

Anna Guitart és guionista i periodista cultural, especialitzada en llibres. Va començar treballant a Ràdio Barcelona i després al programa La República, de Joan Barril, a COM Ràdio. Va formar part de l’equip del documental Setembres, de Carles Bosch. Ha treballat com a guionista en programes com De què va (Canal 33), El bocamoll (TV3) o Via Llibre (Canal 33). També ha dirigit la segona temporada del programa Savis (Canal 33). El 2015 va començar a presentar la secció de llibres del programa Tria33 (Canal 33).

Des del 2017, presenta i dirigeix el programa literari d’entrevistes Tot el temps del món (Canal 33). També col·labora al programa Tot es mou, de TV3, a El matí de Catalunya Ràdio i al diari Ara.

Els llibreters Sílvia Muntané i Gerard Remendo de la Llibreria Saltamartí guardonats

Saltamartí Llibres es va fundar a Badalona l’any 2004 amb l’objectiu de dur a terme un projecte que donés servei llibreter a la ciutat de Badalona, apostant pel gust a la literatura i la màxima atenció i dedicació a les lectores i els lectors.

El jurat ha destacat els “Dinou anys d’història, de servei, de mediació cultural en un lloc molt divers; d’acostament dels autors als lectors, sigui amb presentacions o clubs de lectura, i essent arreu, en qualsevol esdeveniment que tingui a veure amb els llibres, com també en els mitjans de comunicació, a través de recomanacions. També es vol destacar la riquesa del seu fons, ampli i divers, que abraça des de la novetat a la lectura fàcil, la novel·la gràfica i el còmic, l’especial atenció a la literatura catalana, i, no cal dir-ho, a servir tot allò que el client demani. I perquè s’ho llegeixen tot i per això ho coneixen i ho defensen.”

Palmarès Memorial Pere Rodeja

Any 2012
La Llibreria l’Altell, de Banyoles
L’escriptor Josep Maria Fonalleras

Any 2013
La Llibreria La 2 de Viladrich, de Tortosa
El periodista Jordi Nopca

Any 2014
La llibretera de la Llibreria l’Espolsada Fe Fernández
L’escriptor i editor de Núvol Bernat Puigtobella

Any 2015
El llibreter Joan Fàbregues, de la llibreria La Llar del Llibre, de Sabadell
La periodista Rosa Maria Piñol

Any 2016
La llibretera Núria Dòria, de la llibreria Dòria Llibres, de Mataró
L’agent cultural Albert Pujol

Any 2017
La llibretera Rosana Lluch, de la llibreria Llorens Llibres, de Vilanova i la Geltrú
El director de premsa Xavier Gafarot

Any 2018
La llibretera Montse Porta, de la Llibreria Jaimes, de Barcelona
La periodista, traductora i filòsofa Valèria Gaillard

Any 2019
Al llibreter Sergio Bassa, de la Llibreria Bassa, de Móra d’Ebre
A l’escriptor, periodista, enigmista i traductor Màrius Serra

Any 2020
A la llibreria Laie, amb menció especial al seu director literari, Lluís Morral
El periodista i escriptor, Rafel Nadal

Any 2021
A la llibretera Gemma Garcia, de les llibreries Vitel·la
El periodista, Toni Puntí

Any 2022
Als llibreters Xon Pagès i Àlex Lerís, de la llibreria Etcètera
Periodista i historiador de l’art Marc Giró

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here