Davant de les pèrdues d’algunes llibreries i editorials per la tempesta del dia de Sant Jordi, la Cambra del Llibre ha començat a treballar per buscar solucions.

El president del Gremi d’Editors i de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis ha comentat en una entrevista al canal 324 que la Cambra del llibre està treballant amb l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria de Cultura  amb l’objectiu de buscar solucions davant de les pèrdues d’algunes llibreries i editorials  durant la jornada de Sant Jordi a conseqüència de la tempesta que va fer malbé parades i llibres.

Sobre les pèrdues econòmiques confessa que “encara trigaran dies a calcular els danys, i que és aviat per fer una estimació, perquè les afectacions no han estat només a Barcelona”.

Tixis ha confirmat al 324 que “Si no hagués estat per la pluja, hauríem tingut el millor Sant Jordi de la història”. Per aquest motiu ha comentat la possibilitat de poder celebrar una festa del llibre a l’estiu per mirar de compensar les pèrdues ocasionades per la tempesta.  La celebració a l’estiu podria ser un “llibre estiu, una festa del llibre tipus una revetlla de llibres a la tarda vespre” segons ha comentat Patrici Tixis al canal informatiu.

El regidor de Cultura a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Martí  a través de xarxes socials ha comentat que estan buscant solucions des del consistori “he parlat amb editors i llibreters afectats per la tempesta, buscarem solucions perquè l’aigua no s’emporti l’alegria recuperada d’aquest Sant Jordi”. Martí es reunirà amb el Gremi d’Editors, El Gremi de Llibres de Vell i el Gremi de Llibreters de Catalunya per afrontar la situació.

 

El Gremi de Llibreters ja va anunciar  el dia de Sant Jordi que  la Cambra del Llibre es faria càrrec dels desperfectes causats per la pluja, però sense concretar ni com ni quan.

 

La presidenta del Gremi de Llibreters Carme Ferrer ha comentat a RAC 1 que tot i que encara no hi ha xifres de les pèrdues “De moment sabem de 8 llibreries i 4 editorials molt afectades i algun cas de pèrdues del 40%”.

La Consellera de Cultura Natalia Garriga ha confirmat a Twitter que la Generalitat està en contacte amb el sector des d’ahir, “quan vam saber que la pluja havia perjudicat parades. Hem convocat una trobada demà amb la Cambra del Llibre, on mirarem com podem avaluar els danys i compensar-los.”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here