Els efectes de la tempesta de Sant Jordi a algunes editorials i llibreries ha obligat a moure fitxa en el sector del llibre.

Des de la mateixa tarda  del 23 d’abril la Cambra del llibre ja anunciava que treballarien per poder aconseguir els ajuts necessaris per poder ajudar als afectats.

Aquest dilluns la consellera de Cultura, Natàlia Garriga s’ha reunit al Palau Marc amb els representants de la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters per tal de fer balanç de la diada de Sant Jordi i buscar solucions per a les editorials i llibreries afectades per la pluja.

Fotografia Generalitat Catalunya

Després de la reunió, tant la consellera com els representats de la Cambra del Llibre i els llibreters han valorat molt positivament la trobada al Departament de Cultura.

Garriga segons ha informa en un comunicat la Generalitat ha recordat que “des de dissabte mateix ja vam estar en contacte amb el Gremi i amb els Llibreters per aquestes afectacions”, i ha anunciat que “el Departament de Cultura obrirà una línia d’ajut extraordinària per compensar els danys i les pèrdues ocasionades per la calamarsa i la pluja a editorials i llibreries durant la Diada de Sant Jordi”. La consellera ha explicat que “la Cambra del Llibre ens proporcionarà les dades de l’afectació real a tot Catalunya”, i “també ens posarem en contacte amb els ajuntaments afectats per ampliar aquesta col·laboració”.

 

De moment no s’han concretat els ajuts i caldrà avaluar els danys. Per la seva banda, el president de la Cambra del Llibre i del Gremi d’Editors, Patrici Tixis, ha destacat que, tot i la pluja i les afectacions que “ens han deixat a tots un gust agredolç”, estaríem parlant d’un bon Sant Jordi a nivell de vendes de llibres, amb xifres que serien semblants a les del 2019. Tixis ha explicat que en aquests moments s’estan avaluant els danys, i que “la trobada amb la consellera ha estat per compartir la preocupació i informació” i l’ha valorat de “molt positiva”.

Per la seva banda, la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, ha agraït també la trobada i ha destacat que “ha sigut un Sant Jordi molt bo”, que ha constatat que, tot i la pluja, “la gent necessitava sortir al carrer i celebrar aquesta festa de país”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here