Jorge Zepeda guanya el Premi Planeta 2014

L’escriptor mexicà guanya el guardó amb la seva segona novel·la després de la publicació de Los corruptores l’any 2013

13.PREMIO PLANETA.©Arduino Vannucchi

El Palau de Congressos de Catalunya ha estat un any més l’escenari del lliurament del premi davant d’un miler de convidats.Unes 450 obres s’han presentat aquest any al Premio Planeta  amb una elevat nombre de novel·les policíaques, respecte al gènere històric.

Jorge Zepeda, com a guanyador de la 63a edició del premi Planeta amb la novel·la Milena o el fémur más bello del mundo, ha rebut  els  601.000 euros  amb una novel·la que parla sobre màfies ucraïneses establertes a Marbella.
L’escriptor i periodista ha comentat que la novel·la guanyadora és una història de misteri i amor que passa a Ucraïna, Espanya i Mèxic.
Zepeda també ha declarat que és un orgull rebre el premi amb una segona novel·la i em sento com  un futbolista de barri que fitxa per un gran club com el Barça o el  Reial Madrid.

El debut com a novel·lista, de l’escriptor mexicà va arribar l’any 2013 amb Los corruptores on narrava la corrupción viscuda al seu pais.
Bona part de l’obra de Zepeda  el formen  assajos , entre els que destaquen Los suspirantes (Planeta, 2005), Presidente electo. Instructivo para sobrevivir a Calderón y su gobierno (Planeta, 2007) y Los amos de México (Planeta, 2007).
Dirigeix la revista Día Siete i és analista en radio, televisió  i premsa escrita i va ser director fundador dels diaris Siglo 21 i Público en Guadalajara i subdirector d’El Universal de México.
Habitualment  escriu en diversos mitjans mexicans i també al diari El País i d’altres diaris mexicans.

Pilar Eyre, finalista

La periodista Pilar Eyre ha estat la finalista amb la novel·la Mi color favorito es el verte  i s’endú els 150.250 euros amb una novel·la que Juan Eslava Galán, membre del jurat va definir com una intriga detectivesca, amb una història amorosa entre una dona de mitjana edat supervivent de la ‘gauche divine’ barcelonina que s’enamora d’un francés.

El jurat del premi ha estat format per  Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Emili Rosales.