Jordi Torrent guanya el Ciutat d’Alzira de Novel·la amb ‘’Els fantasmes i madame Levy’’

Francesc Puigpelat, Joanjo Garcia, Subi i Marta Barceló entre els principals guardonats

Els premis Ciutat d’Alzira han tingut un rècord de participació amb 340 originals presentats.
Les diferents categories del premi estan dotats amb 61.000 euros. Els guardons s’han lliurat la nit de divendres 13 de novembre a través d’una gala de lliurament online. Els guardonats també han rebut el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

L’escriptor barceloní Jordi Torrent s’endú els 16.000 euros de dotació del XXXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Els fantasmes i madame Levy.
La novel·la narra com, arran d’un fet luctuós ocorregut a Barcelona l’any 1956, es desencadenen un seguit de situacions insòlites i desgavells metapsíquics que propicien una història d’amor molt peculiar entre dos personatges entranyables que, a força de voluntat, aconseguiran tornar les coses al lloc que els pertocava.

”Els adeus del Jaguar”, de Joanjo Garcia, ha obtingut el guardó del XXV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, dotat amb 5.000 €. Es tracta d’una obra que pretén desestigmatitzar les malalties mentals i obrir un debat al voltant del silenci com a mesura ineficaç contra els casos de suïcidi i de l’atenció als familiars i amics que s’hi veuen afectats.

Eliseu M

Francesc Puigpelat ha obtingut el XXV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Edicions Bromera dota amb 3.000 €. L’obra, Cançons llunàtiques, es proposa treure a la llum el tema dels nois i noiesi que acudeixen al psicòleg i oferir un espai de reflexió i debat als més menuts.

El V Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna –dotat amb 6.000 €– ha estat per a Subi per La sopa de Tomàs, un àlbum en el qual el respecte als animals, el treball cooperatiu i l’alimentació saludable estant presents.

El XV Premi de Poesia Ibn Hafaja –patrocinat amb 5.000 € per la UNED– ha recaigut en Carme Rufino i Bey per La gerra d’Hècabe. L’obra tracta del silenci de la poetessa enfrontada a la seua realitat individual i col·lectiva.

L’autora teatral Marta Barceló ha guanyat el XV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, amb una dotació de 6.000 €, per Anar a Saturn i tornar, una reflexió sobre què significa estar malalt de càncer i què significa sobreviure-hi, i aborda el tema amb tendresa i humor.

El jurat del XXII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta dotat amb 8.000 € ha premiat ‘’El bosc i la casa’, de Joaquim Espinós. Es tracta d’un diari literari que, mitjançant una sèrie de recursos com l’aforisme, la crònica de viatges o la confessió, deixa constància de la mirada de l’autor en un espai i un temps concrets: la ciutat d’Alacant i el poble de Benilloba durant les dues primeres dècades del segle XXI. La primera part del text pren com a fil conductor l’escriptura de la novel·la La presó del cel; la segona, orbita al voltant de la pandèmia provocada per la COVID-19.

‘Lo común y lo extraordinario. El oxígeno: historia íntima de una molécula corriente’, d’Álvaro Martínez, és l’obra guanyadora del XXVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here