Don Winslow recupera el personatge de Nicholai Hel de Trevanian.

 L’autor d”El poder del poder del perro’ publica ‘Satori’ una novel·la d’espies i arts marcials.Don Winslow, autor entre d’altres novel·les d’ El poder del perro i L’hivern d’en Frankie Machine , recupera el personatge de Nicholai Hel creat per Trevanian a la novel·la Shibuni l’any 1979.
Trenta-dos anys després que Trevanian  publiqués Shibuni, Don Winslow recupera el  seu llegat amb Satori. L’escriptor nordamericà situa ara la novel·la  vint-i-cinc anys abans de Shibumi, en plena guerra freda, més concretament a l’any 1951.

 

A ‘Satori’, Nicholai Hel, té vint-i-sis anys i  ha passat els tres últims a la presó incomunicada, a les mans dels americans.  Té la capacitat, gràcies a les seves aptituds, convertir-se en l’assassí més temible del món i en aquest precís moment la CIA ho necessita.  Els americans li ofereixen la llibertat a canvi d’un servei: traslladar-se a Pequín i assassinar al delegat de la Unió Soviètica a Xina. 

Hel, mestre de la hoda korosu.
Nicholai Hel és fill d’una aristòcrata russa i un alemany misteriós, protegit d’un mestre japonès del go, joc del que al seu torn Nicholai arribarà a ser també mestre, expert en hoda korosu, o “matança sense armes”.
A més parla diverses llengues.
La Warner Bross ja ha comprat  els drets cinematogràfics de “Satori”, amb Leonardo di Caprio com a protagonista.

L’editorial Roca també ha publicat  en edició de butxaca ‘Shibuni’ de Trevanian.