La batalla del bestseller. Paul Auster, Daniel Glattauer, George R.R Martin i Sara Lark publiquen novetats.

Federicco Moccia, Paul Auster, Daniel Glattauer, George R.R Martin i Sara Lark publiquen novetat aquest primer trimestre.

L’italià Federico Moccia continuarà oferint pàgines i més pagines a les seves fans amb la publicació de la novel·la ‘Aquesta nit digue’m que m’estimes (Columna/Planeta) on veurem com un home ric s’enamora d’una pianista que ha abandonat la seva carrera per fer costat al seu company paralític.

Susana Tamaro l’autora de Vés on et porti el cor, espera repetir l’èxit amb Per sempre, una història d’amor protagonitzada per  Matteo, un home que no ha paït bé la desaparició de la seva estimada Nora.

Daniel Glattauer després de fer fortuna amb Contra el vent del nord i Cada set onades publicarà Siempre tu-yo (Alfaguara)

El 2 de febrer es publicarà Diari d’hivern de Paul Auster (Edicions 62/Anagrama), coincidint amb la publicació en butxaca de les seves per obres al segell de Seix-Barral. Diari d’hivern és un relat autobiogràfic coincidint amb la celebració del seu 65è aniversari.

L’etern candidat al Premi Nòbel de literatura, el nordamericà Cormac McCarthy   publicarà l’obra teatral ‘Sunset Limited’(Mondadori)

El mes de març l’editorial Plaza&Janés publicarà ‘22/11/63’, la nova novel·la del rei del misteri Stephen King.

‘Al pais del núvol blanc ha estat una de les novel·les destacades del 2011. L’editorial Ediciones B publicarà la continuació de la novel·la de Sara Lark   amb La cançó dels maoris.

Potser els fans de George R.R. Martin estaran de sort i veuran per fi publicada  en català i castellà la cinquena part de Cançó de gel i foc. La dança del drac’ podria sortir a la venda aquesta primavera.

No ens podem oblidar de L’home de cent anys que va saltar per la finestra i es va escapar (La Campana/Salamandra) de Jonan Jonasson. Una història original protagonitzada per un avui que s’escapa d’una residència.

Haurem d’esperar a l’octubre per llegir’ El invierno del mundo (Plaza & Janés),la segona part de la trilogia El segle de Ken Follet.Autors destacats del gènere negre publicaran també novetat com Jo  Nesbo amb El redemptor (Proa/RBA) , Mari Jungstedt amb Una matinada inquietant (Columna/Maeva).

En castellà destaquen  El lector de Julio Verne (Tusquets) d’Almudena Grandes, Aire de Dylan d’Enrique Vila Matas (Seix Barral),  la novel·la negra ‘No llames a casa (RBA) de Carlos Zanón

 

Enllaços destacats.
La collita literària del 2012 en català comença amb força. Les novetats literàries del 2012 en català.

Un 2012 ben negre. Les novetats de novel·la negra.