Destino publica Raíces nómadas de Pius Alibek.

Després de l’èxit en català d’Arrels nòmades (La Campana)  de Pius Alibek, l’editorial Destino publica la versió castellana sota el títol de Raíces nómadas.

Pius Alibek va nèixer a la ciutat iraquiana d’Ankawa, a l’any 1955. Des de 1981 viu a Barcelona i actualment és propietari del restaurant Mesopotàmia. El seu debut literàri amb Arrels nòmades va captivar a la crítica i als lectors per la seva qualitat.
A Arrels nòmades , Pius Ailbek ens parla dels 26 primers anys de la seva vida, fins al 1981, quan comença la guerra amb l’Iran, i decideix marxar a Barcelona.
El mateix escriptor destaca que va escriure aquesta novel•la per explicar a la seva filla Aya Maria els seus origens. Ens descriu l’Irak que ell va conèixer abans de marxar cap a Barcelona, que malgrat viure la dictadura del partit Bass el dia a dia es viu amb normalitat amb un bon nivell sistema educatiu, on conviuen diverses religions i llengües.
Pius Alibek  va destacar per la seva lluita per la pau, democràcia i civisme Durant les mobilitzacions contra la guerra de l’Iraq de l’any 2003.  L’any 2004 va rebre, la Medalla d’Honor de Barcelona.