Noves fòrmules per Sant Jordi

El sector del llibre tem que el fet que Sant Jordi caigui enguany en Dissabte Sant pugui afectar les vendes que es fan per aquest dia i que suposen. Per això busquen fórmules que els permetin contrastar un possible efecte negatiu del calendari que s’afegeixi a la crisi econòmica.

El sector del llibre busca fòrmules per aquest Sant Jordi. El fet de caure en Dissabte Sant preocupa al sector que veu com podem minvar les vendes de llibres. Per aquesta raó dimarts es van reunir les parts implicades; editors, distribuïdors i llibreters a la junta de la Cambra del Llibre de Catalunya i van acordar impulsar una mena de Setmana Santa Cultural a diverses ciutats de Catalunya. Es pretén que sigui més descentralitzada per augmentar les vendes de llibres i que la coincidència amb les vacances de setmana santa no afecti al sector.
No és la primera vegada que Sant Jordi coincideix en Setmana Santa, des de 1930 ha caigut en Divendres Sant i Dilluns de Pasqua set vegades: 1943, 1951, 1954, 1984, 1999, 2000 i 2011. El 1984 la festa es va traslladar al 27 d’abril, dia de la mare de déu de Montserrat, però no va tenir èxit. El 1999 i 2000 es va mantenir el dia 23, però el descompte del 10% en els llibres es va estendre a tota la setmana. Aquest any el descompte del 10% s’aplicarà nomès el dia de Sant Jordi.�
El dia de Sant Jordi es concentra el 8% de la facturació anual.