Després del terratrèmol de Murakami

Publicada la novel·la que l’escriptor japonès es va inspirar en el terràtremol de Kobe de l’any 1995. 

La producció Murakami no s’atura i les edtorials s’esforcen a  publicar títols encara inèdits de l’escriptor japonès  en català i castellà,

Murakami va escriure l’any 2000 el llibre Després del terratrèmol (Empúries/Tusquets), on ofereix un conjunt de relats sobre el terratrèmol que va afectar l’any 1995  a la ciutat de Kobe.

El  terratrèmol de magnitud 6.8 va provocar la mort de més de 6.000 persones  i unes 300.000 van perdre les seves cases.

Els relats segueixen l’estil propi que ha captivat a milions de lectors d’arreu del món amb situacions molt surreals que gràcies a l’habilitat de Murakami  es converteixen en creïbles,

Després del terratrèmol mostra uns personatges que lluiten per superar una situació díficil i desesperada. Murakami que va viure a Kobe va quedar molt tocat de l’efecte del terratrèmol i també de l’atac amb gas sarín  al metro de Tòquio en hora punta  el mes de març de 1995 on van morir 13 persones i va provocar una gran commoció a la societat japonesa.

El proper mes d’abril Murakami publicarà una nova novel·la al Japó  i ho farà tres anys després  de la publicació de  la tercera part de la trilogia “1Q84”.  De moment ni l’autor ni l’editorial japonesa han desvetllat res de l’argument.