L’autor de la novel·la ‘El Codi da Vinci’ publica el seu primer llibre infantil

Amb ‘La simfonia dels animals’ (Baobab), Dan Brown deixa aparcat de moment al seu personatge de Robert Langdon per debuta com autor de llibres infantils.

Amb text del mateix autor i les il·lustracions  de Susan Batori, ‘la sinfonia dels animals’ compta amb una banda sonora composada pel mateix Dan Brown que ha estat interpretada per l’Orquestra del Festival de Zagreb a Croàcia.

La passió per la música de Dan Brown li arriba per herència familiar. Els seus pares eren músics i professors un fet que va suposar ‘crèixer estudiant piano clàssics, cantant en cors i assistint a un munt de concerts’ com afirma l’autor a les darreres pàgines de l’àlbum il·lustrat’

Brown confessa que molt abans d’escriure històries ja escrivia música i ‘de petit, la música es va convertir en una mena de santuari secret per ami. Em calmava quan em sentia fustrat, em feia companyia quan em sentia sol, m’ajudava a expressar alegria quan era feliç i, el millor de tot, va fomentar la meva creativitat i imaginació’.

Avui en dia i després de convertir-se en un destacat escriptor i autos de bestsellers, la música continua formant part de les seves activitats favorites i assegura que ‘continuo tocant el piano cada dia, normalment després d’una llarga jornada d’escriptura’

Per escriure i composar les peces de ‘La simfonia dels animals’ Dan Brown s’ha inspirat en obres clàssiques per a nens com ara Pere i el llop i contes il·lustrats de la seva infància.

El llibre, il·lustrat per Susan Batori, té una aplicació mòbil associada mitjançant la qual es poden descarregar les peces musicals d’una manera molt senzilla. L’eina reprodueix instantàniament la simfonia apropiada a cada pàgina, quan la càmera d’un dispositiu mòbil s’hi col·loca a sobre.

L’autor ha volgut experimentar amb La simfonia dels animals ”m’ha entusiasmat treballar sobre aquesta idea i crear una experiència veritablement única utilitzant tres formats diferents alhora: il·lustració, música i paraules. De la mateixa manera que una òpera captiva la seva audiència presentant bells escenaris, música dramàtica i drama líric, La simfonia dels animals es converteix en una festa immersiva per als ulls, les orelles i la ment, tot a el mateix temps” assenyala Brown.

Amb una història protagonitzada pel juganer Mestre Mouse acompanyat  d’un grup d’amics, des de guepards i cangurs fins a elefants,  balenes blaves, un hipopòtam, ratolins, un gat i granotes disposats a formar part d’una gran orquestra simfònica.

Cada pàgina de ‘La sinfonia dels animals’ és una nova història amb un missatge positiu, faules per aprendre el valor de l’amistat.

El llibre aborda temes com la compassió, la paciència, el respecte o la confiança en un mateix. Ho fa per mitjà de frases que ajuden a estimular als joves lectors com ‘és genial admirar les habilitats dels altres, però no oblidis que tu també tens un talent especial’.

I com Dan Brown ha destacat com autor de thrillers i gràcies al seu personatge de Robert Langdon ha mostrat mil i un misteris i enigmes, amb ‘La sinfonia dels animals’ ha volgut introduir als joves lectors en aquest camp.

A les pàgines de l’album il·lustrat haurem de buscar enigmes, pistes i endevinalles ocultes entre les pàgines o trobar lletres amagades per desxifrar un missatge ocult.

Música amb una història de valors de la mà de Dan Brown

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here