Cuatro estrena la sèrie Un mundo sin fin, de Ken Follet.

Nova adaptació televisiva després de l’èxit d’Els Pilars de la terra.

Produida pels germans Ridley i Tony Scott en col·laboració amb  Tandem la sèrie consta de vuit capitols.

Un mundo sin fin  ha estat dirigida per Michael Caton-Jones  i adaptada per John Pielmeier.
Rodada a Hongria, Eslovàquia i Austria compta amb un repartiment important  amb  actors i actrius  reconeguts com Cynthia Nixon (Sexo en Nueva York); Miranda Richardson (Sleepy Hollow, El imperio del sol);  Ben Chaplin (La delgada línea roja, Lo que queda del día) i Peter Firth (La caza del octubre rojo).

La novel·la Un món sense fi  (Edicions 62/ Plaza&Janes) està ambientada a la mateixa ciutat de Kingsbridge però 200 anys més tard i amb els descendents de la primera novel·la com a protagonistes. Ken Follet no ha amagat que es va inspirar en la catedral de Santa Maria de Vitoria per escriure la novel.la
Precisament la catedral torna a ser el centre de la trama, i als seus habitants, als descendents dels homes, dones i nens que van protagonitzar Els pilars de la terra i que ara s’hauran d’enfrontar als efectes devastadors i convulsos d’un dels pitjors desastres naturals de la història: la temuda pesta

La història arrenca en el primer dia de novembre de 1327 quatre nens escapen de la catedral de Kingsbridge per jugar en un bosc prohibit.

Són, Gwenda, filla d’un lladre, Caris, una nena excepcional que vol ser doctora i els germans Merthin i Ralph, el primer un geni amb el cap ple d’invents i el segon un tirà, cruel i venjatiu. Allà en el bosc seran testimonis d’una baralla entre un cavaller i dos soldats.

Els soldats moren i el cavaller enterra un document abans d’ingressar al monestir de Kingsbridge per convertir-se en monjo la resta de la seva vida.
El contingut d’aquest document secret jugarà un paper important en diversos moments de la novel·la. Un cop són adults les vides d’aquests quatre nens es veuran entrellaçades per l’ambició, l’amor, l’odi i la revenja. Viuran moments de gran prosperitat i també de fam; anys de guerra i anys de pesta.

Caris, és la filla d’un mercader de llana. De petita volia ser doctor, professió prohibida a les dones en l’Edat Mitja. Ella no accepta ni aquesta ni cap altra prohibició. Estudia amb una curandera i manté constants enfrontaments amb l’església. La seva lluita per la independència i la seva determinació a no sotmetre’s a cap home posa constantment en conflicte el seu amor per Merthin.

Merthin, pel seu costat, comença com a aprenent de fuster i el seu gran talent el converteix en el millor arquitecte de Kingsbridge. Quan veu que no pot casar-se amb Caris ni realitzar els seus projectes somiats decideix viatjar a Itàlia. Ralph, germà de Jack, té un caràcter violent, cruel i venjatiu.

Cuatro estrena la sèrie el dimarts 23 d’octubre a les 22:30 hores.