Donna Leon abandona el comissari Brunetti per l’òpera.

‘Les joies del paradís’ és la primera novel·la  sense el conegut comissari.

”Quan per casualitat vaig descobrir les magnífiques partitures d’un compositor  llargament oblidat que havia dut una vida plena de secrets, de seguida vaig pensar: aquest és un cas per a Donna Leon”Cecilia Bartoli

Sense abandonar el seu estil ni tam poc la ciutat de Venècia,l’escriptora  Donna Leon  ens ofereix a Les joies del paradís( Edicions 62/ Seix Barral) una  novel·la de misteri vinculada a ‘Mission’, l’últim treball de la mezzosoprano italiana Cecilia Bartoli on recupera partitures del compositor Agostino Steffani.

L’amistat entre l’escriptora i la cantant d’òpera ha estat el punt de partida de la novel·la, que investiga sobre la vida del compositor  del segle XVIII Agostino Steffani. Va ser precisament Bartoli que li va parlar dela figura del enigmàtic compositor venecià i li va suggerir com a repte escriure la novel·la.

No es tracta d’una novel·la històrica, però  la protagonista de la novel·la Caterina Pellegrini, una jove veneciana especialista en música barroca, haurà de buscar en el passat per aclarir alguns fets de l’actualitat.  Pellegrini es contractada pels descendents  d’Agostino Steffani perquè investigui us documents que  podrien donar certes pistes sobre l’existència d’una herència molt valuosa.
Connectat amb els cercles religiosos i polítics, el compositor Agostino Steffani, que fins i tot podria haver estat implicat en un dels assassinats més famosos de l’època, va morir sense fer testament.
Ara, prop de tres segles després, els suposats descendents, dos cosins venecians rivals, es disputen la seva herència

Intriga i música es barregen  a Les joies de la corona, dues de les grans passions de Donna Leon.
Com a escriptora coneixem la seva vàlua gràcies a les novel·les protagonitzades pel comissari Guido Brunetti  i com a experta musical és especialista en música barroca, a més de productora i consultora artística de la companyia operística Il Complesso.