Del 9 al 18 de setembre al Moll de la Fusta acull una nova edició de La Setmana amb la presència de més de 200 segells editorials, més de 300 activitats i la participació de L’Illa dels Llibres.

La Setmana té com a objectiu superar la xifra rècord d’assistents de l’any passat, quan es van assolir gairebé els 50.000 visitants, i per això ha programat més de 300 activitats dirigides a tots els públics, i que consoliden la cita com el Festival del Llibre en Català, segons han destacat els organitzadors.

La Setmana creix aquest any en espais i expositors, i comptarà amb 84 mòduls, 206 segells editorials, 25 llibreries, 13 institucions, 1 distribuïdora, 11 universitats i 3 associacions. Així mateix, es presentaran al voltant de 150 novetats en català amb la voluntat de posar en valor la editorial més enllà de la seva vessant literària.

Més de  200 segells editorials mostraran més de 200.000 exemplars —entre novetats i fons de llibres i revistes en català: “Mai, enlloc, s’havia posat a l’abast dels lectors en un sol espai una oferta tan àmplia, diversa i rica com aquesta”, afirma el president de La Setmana, Joan Carles Girbés.

El president de La Setmana recorda que “L’objectiu de La Setmana és contribuir a l’edició de tota aquesta oferta extraordinària que el sector posa a diari a les mans dels lectors i lectores de tots els territoris de parla catalana.”  Un dels objectius prioritaris de ledició 2022 de La Setmana és captar nous públics, i per això es farà èmfasi en les propostes destinades a un públic infantil i juvenil.

Està prevista la instal·lació de 84 mòduls, 259 expositors i més de 300 activitats on es presentaran més de 150 novetats de tardor d’autors com Ramon Solsona, Mercè Ibarz, Francesc Parcerises, Marc Giró, Anna MansoSebastià Portell, Jordi Llompart, Xènia Dyakonova, Sebastià Serrano, Joan Fontcuberta, Marga Nadal, Jordi Armadans, Max Besora o Imma Sust.

L’acte inaugural d’aquesta 40a edició de La Setmana comptarà amb el pregó de la Premi d’Honor de les Lletres catalanes 2022, Antònia Vicens.

Com cada any, també hi haurà les signatures d’autors, presentacions de novetats, ponències i taules obertes d’experts sobre temes d’actualitat. Aquest any, La Setmana gaudirà de la presència de quatre autors internacionals: Ken Follett, que serà entrevistat per streaming per Mònica Terribas, l’autora moldava Tatiana Tibuleac, i dos autors que seran a La Setmana de la ma del CCCB: Daniele Mencarelli i Robert Kolker.
La Setmana acollirà converses amb autors com Victoria Lomasko, Josep Ma Fonalleras, Albert Om, Sílvia Soler , Llucia Ramis, Josep Ortiz i entrevistes a Empar Moliner, Ramon Solsona, Albert Sànchez-Piñol i Mercè Ibarz.

En aquests 10 dies, passaran pels  quatre escenaris de La Setmana gairebé 700 persones, entre autors, editors, periodistes, artistes, il·lustradors. L’Illa dels Llibres lliurà el 12è Premi L’Illa dels Llibres a l’escriptor Sebastià Alzamora el dissabte 10 de setembre a les 13:30h

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here