Agatha Mistery, aventures per a joves lectors.


Els joves lectors ja tenen una bona col·lecció de misteri.  Arriba “Agatha Mistery”, amb la publicació dels dos primers títols de la col·lecció, “L’enigma del faraó” i “La perla de Bengala”. Aquestes històries tenen com a referents les novel·les d’Agatha Christie i Sherlock Holmes.

La sèrie, creada per Sir Steve Stevenson, autor de sèries literàries juvenils de gran èxit com a “Escola de pirates”, proposa en cada títol resoldre un misteri en un lloc diferent del planeta, com Egipte, l’Índia o Escòcia.  L’editorial La Galera ha publicat aquestes històries en català. i en castellà.
La protagonista de la sèrie  és l’Agatha Mistery, una nena de dotze anys molt intrèpida i curiosa que apunta en una llibreta tot el que li viu i experiementa. El seu desig és convertir-se en escriptora de novel·les de detectius. Al costat del seu cosí Larry, alumne de la prestigiosa escola de detectius Eye Internacional, viatgen per tot el món per investigar casos misteriosos sense resoldre com el robatori d’un tauleta egípcia, o la desaparició de la famosa perla de Bengala.
Agatha viu en una mansió als afores de Londres i els seus pares, científics exploradors, viatgen a llocs amagats del planeta, per la qual cosa busca la companyia del seu majordom, mister Kent, i el seu gat Watson, els qui li fan companyia.
A més del tex, són especialment interessants les il·lustracions  de Stefano Turconi.