25 anys sense Manuel de Pedrolo

El 26 de juny de 1990 ens deixava un dels grans escriptors de la literatura catalana, tot i que vint-i-cinc anys després de la seva mort encara es considera poc reivindicat.

pedrolo
El nom de Manuel de Pedrolo anirà lligat a la novel·la més venuda en català El mecanoscrit del segon origen, que avui en dia, encara contínua despertant curiositat a milers de lectors.

Tot i ser conegut per les seves novel·les, Crèdits humans, Totes les bèsties de càrrega, Mecanoscrit del segon origen, Cendra per Martina , Pedrolo també va destacar pels seus contes, que l’an y 2009 van ser recollits per l’escriptor Jordi Coca, a Vint-i-vuit contes (Ed 62).

Des dels seus inicis, el 1953, fins a la seva mort, el 1990, Pedrolo va publicar gairebé cent obres amb temàtiques diferents com poesia, narrativa, teatre, periodisme i assaig,anuel de Pedrolo va treballar com a traductors d’autors francesos, nord-americans i va publicar les novel·lesa més de dirigir la col·lecció de novel·la negra La cua de palla.

Premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 1979 Premi Joanot Martorell, amb Estrictament personal, Premi Sant Jordi per Balanç fins a la matinada, Prudenci Bertrana, per Estat d’excepció.

A princicips d’octubre s’estranarà al Festival de Sitges,  Segon origen, el film dirigit per  Carles Porta que adapta la novel·la Mecanoscrit del segon origen.
Segon origen va ser un projecte de Bigas Luna, però va quedar paralitzat arran de la mort del director i finalment es va fer càrrec Carles Porta.