Xavier Bosch i ‘Algú com tu’ encapçala la llista del més llegit del mes de març

Consulta els 10 articles més llegits del mes de març a L’Illa dels Llibres

algu com tu Xavier Bosch

1-‘Algú com tu’ l’aposta arriscada de Xavier Bosch

El periodista i escriptor canvia de registre amb la novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull 2015.Xavier Bosch sembla voler fugir de les etiquetes i a la novel·la ‘Algú com tu’, darrer Premi Ramon LLull hi aboca tot el seu sentiment més romàntic per descriure una història d’amor.

2-Un poema de Jaume Pont per celebrar el 21 de Març el Dia Mundial de la Poesia.
Per commemorar el Dia Mundial de la Poesia la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de diferents entitats d’arreu del territori lingüístic (escoles,biblioteques, el Consorci de la Normalització Lingüística i la xarxa d’entitats de la UNESCO, associacions i institucions que participen de la cultura), ha impulsat l’organització de més d’un centenar d’activitats relacionades amb la poesia amb l’objectiu de popularitzar-la.

3-Wonder, una novel·la molt humana. 
Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats. R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

4-‘La banda de Berlín. Germans de sang’, la novel·la que els nazis van prohibir i cremar
Recuperada una novel·la publicada l’any 1932 i que ens submergeix en els baixos fons de Berlín a través de la mirada d’una banda juvenil.  La novel·la que compta amb ingredients de crònica periodística, que ens descobreix els fons de Berlín a principis dels anys 30 del segle XX, des del punt de vista de joves que formen part de bandes que es dediquen als petits furts i bàsicament a sobreviure en una ciutat, marcada com la resta del país, per la misèria.

5-Opinió: La Literatura Infantil i Juvenil, una literatura de segona? per Maria Carme Roca
L’escriptora que s’incorpora a L’Illa dels Llibres amb un article d’opinió mensual reflexiona sobre el paper de la Literatura Infantil i Juvenil.

6-Entrevista: Celebrem els 50 llibres publicats de Maria Carme Roca
Maria Carme Roca sempre s’ha definit com una persona feinera i ho demostra amb cada novel·la que publica.
Defensora de la  bona literatura i del paper que desenvolupen els escriptors de literatura infantil i juvenil, la seva carrera literària aplega novel·les històriques i obres adreçades als joves lectors.
Autora de L’enigma Colom, Intrigues de Palau, Katalepsis, Escollida pels déus, ara presenta La merla blava per arribar al mig centenar de novel·les publicades.

7-Sílvia Soler s’endinsa amb ‘Un any i mig’ en el cor d’una família que intenta sobreviure a la distància
Després de la bona acollida de la novel·la L’estiu que comença (Planeta) i rebre el Premi Ramon Llull 2013, l’escriptora Sílvia Soler torna per escriure una nova novel·la, molt menys dramàtica que l’anterior.
Amb Un any i mig(Columna) , ens presenta una novel·la protagonitzada per un matrimoni format pel Jaume i la Tina que s’han prejubilat i que viuen una relació que passa per alts i baixos, tot i que com diu un dels seus quatre fills ‘s’han acostumat a viure junts’. Soler, ha volgut incidir en els efectes col·laterals de la crisi econòmica i com aquesta, pot arribar a afectar en una família tradicional.

8-Entrevista: Sílvia Soler ‘fa molts anys que he estat picant pedra i ara tinc una mica la sensació d’estar recollint els fruits’
Sílvia Soler narra a ‘Un any i mig’  com la crisi econòmica actual pot afectar a l’entorn d’una família tradicional.

9-Entrevista: Daniel Arbós  ‘l’humor et pot salvar la vida’.
Daniel Arbós debuta amb ‘Deu top-models i una boja que parla sola’ (RBA-La Magrana), una novel·la escrita a raig i amb la voluntat de fer-nos riure, al mateix temps que ens ofereix un retrat de la generació dels 30.

10-L’efecte Jussi Adler-Olsen i els casos del Departamento Q
La trajectòria literària de l’escriptor danès  està marcada pel gènere negre i per l’aposta per unes novel·les amb una forta càrrega de denúncia i la crítica social. Les seves novel·les han estat tot un èxit a Dinamarca i Alemanya aconseguint cada vegada més fer-se un lloc a casa nostra. L’èxit internacional i també al seu país arribaria  l’any 2007 amb la sèrie El Departamento Q.