Wonder, les novetats en català i Daniel Arbós entre el mes llegit del mes de febrer de 2015

L’Illa dels Llibres us ofereix els 10 articles més llegits del mes de febrer de 2015

Wonder R J PALACIO

01-Wonder, una novel·la molt humana. 
Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats. R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

2-Què llegirem el 2015? Les principals novetats en català.
Ferran Torrent, Sílvia Soler,  Jaume Cabré, Joan Margarit, Albert Espinosa i Joan Barril entre les principals novetats del 2015 en llengua catalana.

3-Entrevista: Daniel Arbós  ‘l’humor et pot salvar la vida’.
Daniel Arbós debuta amb ‘Deu top-models i una boja que parla sola’ (RBA-La Magrana), una novel·la escrita a raig i amb la voluntat de fer-nos riure, al mateix temps que ens ofereix un retrat de la generació dels 30.

4-Entrevista: Coia Valls ‘Una història d’amor no vol dir, necessàriament, una història ensucrada’.
L’autora d’El Mercader i La cuinera presenta a L’illa dels Llibres’ Amor prohibit’ la seva cinquena novel·la

5-Oscars i literatura.  Les adaptacions del 2015.
Entre les pel·lícules nominades als Oscars del 2015 trobem un any més diverses adaptacions literàries on destaquen, Gran Hotel Budapest, Foxcatcher, Imitatin game, La teoria del todo, Siempre Alice, Alma salvaje, Puro vicio i Perdida’

6-Xavier Bosch guanya el Premi Ramon Llull amb la novel·la ‘Algú com tu’.
L’autor de la trilogia de novel·les del periodista-investigador Dani Santana rep el guardó amb una obra que tracta  sobre la força perdurable de l’amor.

7-Gisela Pou ret un homenatge a les infermeres a ‘La veu invisible’.
Gisela Pou  a La veu invisible (Columna/ Planeta) s’endinsa en l’ambient dels hospitals però també tracta la dificultat de molts joves per trobar feina i que finalment decideixen marxar a l’estranger per guanyar-se la vida. Tampoc oblida fets del present com les retallades sanitàries i el moviment 15-M.

8-Sortegem 3 exemplars de ‘Mercado de invierno’ signats per  Philip Kerr.
L’Illa dels Llibres gràcies a l’editorial RBA ha sortejat entre els seus lectors 3 exemplars de la nova novel·la de l’escriptor escocès.

9-Què llegirem el 2015?  Les novetats de novel·la negra.
El gènere negre comença amb molta força el 2015 amb novetats de Philip Kerr, John Banville, Alicia Giménez Barlett, Indridason i Donna Leon.

10-El cas Eduard Einstein, el problema que mai va poder resoldre Albert Einstein.
El metge i escriptor Laurent Seksik es centra en la vida d’Eduard Einstein, fill del científic alemany a la novel·la ‘El cas Eduard Einstein’