L’Illa dels Llibres va un repàs per les novel·les més destacades dels darrers anys per Sant Jordi.

SANT JORDI 2016
L’any 2016 va ser l’any de Víctor Amela amb la novel·la ’La filla del capità Groc’, guanyadora del Premi Ramon Llull. L’escriptora Paula Hawkins va ser una de les sorpreses amb ‘La noia del tren’ que va aconseguir liderar les llistes de vendes en català i castellà.

’Tot això ho faig perquè tinc molta por’ el recull de relats d’Empar Moliner, ’Res no és perfecte a Hawaii’ de  Màrius Serra i la novel·la guanyadora del Premi Sant Jordi  ‘La vida sense la Sara Amat’ de Pep Puig van ser els autors més venuts en català.

Pel que en castellà entre les primeres posicions cal destacar ‘Historia de un canalla’ de  Julia Navarro, ‘Los besos en el pan’ d’Almudena Grandes i ‘El secreto de la modelo extraviada’ Eduardo Mendoza.

 

SANT JORDI 2015
El Sant Jordi 2015 Xavier Bosch i Maria Dueñas van liderar la llista dels autors més venuts amb les novel·les ‘Algú com tu’ i ‘Templanza’ respectivament.
També va ser l’any de Sílvia Soler amb “Un any i mig”, Albert Espinosa, “El món blau. Estima el teu caos” ,  Joan Carreras “L’àguila negra” i David Trueba“Blitz” que van completar la llista dels autors més venuts de la Diada.

 


SANT JORDI 2014
Jonas Jonasson i Almudena Grandes lideraven la llista dels autors més venuts en català i castellà del Sant Jordi 2014 amb les novel·les ‘L’analfabeta que va salvar un país’ i “Las tres bodas de Manolita”.
La llista es complementava amb Desig de xocolata”, de Care Santos, “L’altra”, de Marta Rojals, “Eufòria” de Xavier Bosch i “El primer heroi”  de Martí Gironell en català.

En castellà a més d’Almudena Grandes i Jonas Jonasson lideraven la llista “El juego de Ripper” d’Isabel Allende, “Amor contra Roma” de Víctor Amela i “Dispara yo ya estoy muerto” de Julia Navarro.

 

 

SANT JORDI 2013
L’any 2013 va destacar la novel·la ‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol en català i castellà.
‘‘Brúixoles que busquen somriures perduts’ d’Albert Espinosa, “L’estiu que comença” de Silvia Soler, ”La reina descalza” d’Ildefonso Falcones, “Plans de futur” de Màrius Serra,  ‘El carrer de l’Embut” de Pilar Rahola i ”El maestro del Prado” de Javier Sierra  van ser els autors més venuts de la Diada de Sant Jordi 2013 segons les dades del Gremi de Llibreters.

 

 

SANT JORDI 2012
L’escriptor suec Jonas Jonasson amb “L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra” va donar la campanada del Sant Jordi 2012.  ‘El enredo de la bolsa y la vida’ d’Eduardo Mendoza es va convertir en la novel·la més venuda en castellà. més venut en castellà.
La llista continuava amb  ‘’Quan érem feliços” de Rafel Nadal, “Memòria d’uns ulls pintats” de Lluís Llach, “Jo confesso”  de Jaume Cabré i “La dona veloç” d’Imma Monsó en català.
En castellà, a més d’Eduardo Mendoza i Jonas Jonasson liderava la llista “El lector de Julio Verne” d’Almudena Grandes, “El prisionero del cielo” de Carlos Ruiz Zafón i “Las horas distantes” de Kate Morton.