Novetats en el sector editorial en català amb l’aparició d’Univers, el nou segell de Grup Enciclopèdia que publicarà literatura i assaig escrits per autors catalans i estrangers, novells i consolidats, i recuperarà clàssics universals que no es troben en català.

El nou segell vol ser un homenatge a  la mítica Biblioteca Univers que Carles Soldevila va dirigir abans de la guerra des de la Llibreria Catalònia, amb Antoni López-Llausàs com a editor i on van conviure traduccions i autors catalans.

Univers, estarà dirigit per Ester Pujol, directora editorial de la Divisió Literària qui assegura que “No ens posem cap límit de gènere i farem narrativa, llibre pràctic, assaig, biografies, dietaris… Serà un segell exclusivament en català i publicarem autors que escriguin en català originalment i també traduccions”.  Un dels objectius d’Univers es “atraure autors consolidats i d’altres nous, editar-los i ajudar-los a trobar més públic. I volem esperonar la creació i, per tant, serem actius en la recerca de nous projectes. Aportarem una mirada nova, amb l’ambició d’arribar a un públic ampli, amb qualitat i potencialitat per fer créixer el lectors”.

El nou segell vol crear un perfil propi en el panorama editorial en català. Tots els llibres tindran una mateixa línia estètica, dissenyada per Enric Jardí, amb il·lustracions escollides i realitzades expressament per a cada títol.

Un recull de contes de destacats autors recopilats al llibre Barcelona Suites, serveix per inaugurar el segell i que compta amb la participació de Xavier Bosch, Roc Casagran, Natàlia Cerezo, Empar Moliner, Jordi Nopca, Sergi Pàmies, Adrià Pujol Cruells, Jordi Puntí, Clara Queraltó, Llucia Ramis i Sílvia Soler.  Precisament Sílvia Soler publicarà la propera novel·la a Univers després de molts publicant a Columna.

Per a Ester Pujol “Barcelona Suites és una declaració d’intencions, una mirada panoràmica a la literatura que s’està fent, amb autors de diferents edats i estils. El llibre pren com a protagonista Barcelona, la capital d’aquest Univers”.

A finals d’agost es publicarà  la novel·la L’abisme de Carla Gracia, L’home del barret de Berta Jardí. A l’octubre arribaran nous títols La veritable història d’una mentida de  Ramon Erra, al novembre L’insòlit final del senyor Monroe de Dan Mooney i les recuperacions al català de El Napoleó de Notting Hill de G.K. Chesterton i La família Aubrey de Rebecca West.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here