A partir de l’11 de juny el llibre s’obsequiarà als usuaris del servei de préstec. Autors com Maria Barbal, Albert Sánchez PiñolCare Santos, Xavier Bosch, David Cirici, Natjat el Hachmi, Martí Gironell, Núria PradasLlucia Ramis, Màrius Serra, Sílvia Soler i Coia Valls han participat en el projecte.

Una quinzena d’autors han participat amb un relat inèdit en el recull ‘L’Illa dels tresors’, amb l’objectiu de celebrar el centenari de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Maria Barbal, Sebastià Bennasar, Xavier Bosch, David Cirici, Natjat el Hachmi, Martí Gironell, Pau Joan Hernández, Francesc MirallesNúria PradasLlucia Ramis, Albert Sánchez PiñolCare Santos, Màrius Serra, Sílvia SolerCoia Valls son els autors/es que podran llegir els usuaris que la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que utilitzin el seu de préstec a partir de l’11 de juny.

Els autors han escrit un relat ambientat a l’interior d’una biblioteca. Per Najat el Hachmi va pensar que per reconèixer la importància de les biblioteques va decidir ‘descriure una mica com per algunes persones, les biblioteques no són només un espai on llegir, on trobar-se, on descobrir mons que estan molt allunyat del mateix món, sinó també inclús un espai on amagar-se”. Màrius Serra reconeix que ”sóc un gran admirador de totes les coses i llocs que comencen amb B alta i especialment les biblioteques i els bars; a les biblioteques per la lletra escrita i els bars perquè un escriptor sempre ha de parar orella i he après moltes coses diferents però complementàries a les biblioteques i els bars

Tots els autors presents assenyalen que l’encàrrec de fer els contes ha estat fàcil perquè tots ells, d’una manera o altra, continuen tenint un vincle molt directe i fort amb les biblioteques.


El llibre editat per la XBM de la Diputació de Barcelona commemora els 100 anys de vida de les aleshores anomenades Biblioteques Populars.

La Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona està formada per 227 biblioteques i deu bibliobusos que donen servei al 98% del territori. La XBM té més de 2,7 milions d’usuaris amb carnet, que durant el 2018 van fer un total de 10,6 milions de préstecs. Les biblioteques i els bibliobusos de la XBM registren unes 77.500 visites diàries.

-Fotografia i vídeo de la Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here