Una versió moderna de la caputxeta vermella guanya el Premi Llibreter a l’àlbum il·lustrat.

“La caputxeta vermella” (Símbol Editors) / “La niña de rojo” (Kalandraka),  ha rebut el pretigiós guardó a l’àlbum il·lustrat.

caputxeta simbolEs tracta d’una una adaptació del conte clàssic però amb un escenari ben diferent com l’entorn urbà i que ofereix una  critica a la societat de consum actual i denuncia les contradiccions de la vida moderna.
El jurat n’ha valorat la “capacitat dels creadors d’oferir tantes lectures com mirades possibles”

La nova versió compta amb el text del desaparegut ’ Aaron Frisch  i les il·lustracions de Roberto Innocenti.

La caputxeta, que aquí es diu Sofia, és una nena d’un barri marginal que no pot evitar acostar-se al gran mercat capitalista de la ciutat sempre que pot. Ella no es distreu amb els ocells sinó amb el seu aparador preferit; aquí, el bosc és la ciutat i el llop adquireix forma humana i és un macarró en moto.

El conte mostra la ciutat com un territori caòtic i perillós al bell mig de la qual se situa la selva, un lloc ple de colors i vida que és la màxima expressió de la societat de consum i tecnològica, amb tots els seus defectes, a la qual es fa una crítica contudent bo i retratant les contradiccions de la vida moderna. Un homenatge a un conte que tots coneixem i una manera de posar-lo al dia, amb aquesta reinterpretació, perquè tingui noves lectures i provoqui preguntes.

nina de rojo kalandraka