Francesc Parcerisas, Mordecai Richler i una versió moderna de la caputxeta vermella premis Llibreter 2013.

El guardó  sense dotació econòmica vol reconèixer la qualitat literàries de les obres premiades.

premi llibreter 2013El premi Llibreter ha donat a conèixer els guardonats amb el Premi Llibreter 2013.
En la categoria de literatura catalana la novel·la guanyadora ha estat   “La primavera a Pequín” (Quadrens Crema) , del poeta, traductor i crític literari  Francesc Parcerisas. L’obra recull  les reflexions durant una estada a Pequín i descriu escenes quotidianes en la cultura xinesa.

Pel que fa al Premi Llibreter d’Altres Literatures el guardonat d’aquesta edició és el canadenc Mordecai Richler, amb “El cas d’en Barney Panofsky”(Quadrens Crema). El jurat ha destacat   “l’estructura complexa, originalitat en la temàtica i una prosa fluïda que li dóna frescor”.

A l’Àlbum Il·lustrat el premi ha estat per “La caputxeta vermella”, (Símbol Editors), que adapta el popular conte clàssic i el situa en un entorn urbà, il·lustrat amb gran realisme i detall per Roberto Innocenti, amb text del desaparegut Aaron Frisch

El Premi Llibreter és un guardó sense dotació econòmica que distingeix anualment tres obres editades l’últim any en les categories de Literatura Catalana, Altres Literatures i Àlbum Il·lustrat, i que té la finalitat de donar a conèixer títols que, malgrat la seva qualitat literària, han passat desapercebuts pel gran públic.
L’han rebut autors com Sándor Marai, Javier Cercas, John Maxwell Coetzee, John Lanchester i Robertson Davies o, més  recentment, Jordi Puntí, Blanca Busquets i M. Mercè Cuartiella.