Torna el fenomen Wonder amb noves històries!

L’escriptora R J Palacio publica nous capítols del seu èxit editorial.

capitoljulianDesprés de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres, R J Palacio va publicar l’any 2012 la novel·la Wonder (La Campana/Nube de Tinta).

La carta de presentació del protagonista ja era prou contundent  ‘Em dic August, per cert.  No penso descriure la meva cara.  Segur que és molt pitjor que tot  el que us esteu imaginant’’.

L’August, un nen de 12 anys amb una malformació a la cara i que  des de ben petit ha patit tot un seguit d’operacions que l’han allunyat de l’escola i del món protagonitzava una novel·la  que dos anys després, s’ha convertit en un èxit de vendes i ha captivat a lectors de totes les edats.

El camí no ha estat fàcil i com el seu protagonista ha anat superant obstacles per arribar a convertir-se en un best-seller amb cara i ulls.
Dos anys després de la seva  aparició a les llibreries encara continua liderant les llistes dels més venuts i s’ha convertit en lectura obligatòria en moltes escoles. Bona part d’aquest èxit ha estat gràcies a l’edició catalana publicada per La Campana.

Pocs dies després de la publicació de la novel·la, L’illa dels llibres (octubre 2012) destacava en un article els valors que aportava ‘Wonder’ i que podrien ser treballats a les escoles.

Una de les particularitats de Wonder, era conèixer la història de l’August des de diferents fronts  amb capítols narrats per la seva germana  Via i els companys de classe  Jack, Justin  i la Summer.
A Wonder també apareixia el personatge d’en Julian, el noi que odiava a l’August, tot i què mai vam saber quina era realment  la seva opinió i pensaments.
Per aquest motiu, l’escriptora  R J Palacio ha decidit explicar la seva visió a El capítol del Julian, oferint una nova visió de la història on tracta qüestions preocupants com el bullying des del punt de vista de l’agressor.

L’autora explica en un vídeo publicat a la pàgina de l’editorial catalana els motius pels quals ha decidit continuar la historia d’en Wonder ‘’Per mi era interessant explorar si era capaç de ficar-me dins del seu cap, veure què és el que el  mou, qué és el que l’empeny a fer el que fa  i perquè es porta tant malament amb l’Auggie.
Palacio assegura que ‘tothom té una història per explicar i està molt clar que en Julian en tenia una. Així que m’ha fet molta il·lusió  tenir l’oportunitat d’explicar El capítol del Julian’

L’autora de Wonder també recorda una frase’’Mentre l’escrivia hi havia una frase que ressonava Wonder - Nube de tintatota l’estona dins del cap: ‘sigues considerat, perquè tothom  que coneixes està lliurant una dura batalla’’.
Una frase amb un missatge molt clar i que resumeix l’esperit de la novel·la  ‘’Trobo que és una frase molt maca i que té molta força, perquè en certa manera, quan ets conscient d’això, et mires la gent amb una mica més de compassió, tractes tothom amb una mica més d’afecte perquè t’adones  que tothom passa per les seves coses.’’

La màgia de Wonder continua i ho fa per partida doble amb la publicació de El capítol del Julian (La Campana/Nube de Tinta) a principis del mes d’octubre i Wonder. El libro de preceptos del señor Browne (Nube de Tinta), el mes de novembre, amb els preceptes i consells del professor d’anglès  que serviran per gaudir i valorar les coses importants de la vida.
Com diu el senyor Brown  ‘Quan puguis triar entre tenir raó o ser amable, tria ser amable.’’

També cal triar les lectures de R J Palacio pels valors que aporta.