Sortegem 3 exemplars de la novel·la ‘Ha tornat’ de Timur Vermes

L’illa dels llibres gràcies a l’editorial Columna  sorteja tres exemplars de la novel·la entre els seus lectors.

ha-tornat-9

L’escriptor Timur Vermes reflexiona en clau de comèdia sobre un possible retorn del dictador en ple segle XXI a la novel·la ‘Ha tornat.
Provocació o sàtira?  La novel·la té en realitat les dues coses però sobretot l’autor vol fer reflexionar al lector oferint certs paral·lelismes entre les dues èpoques històriques, la de l’any 1945 i l’actual.

Què passaria si Hitler reapareixès al món actual?   Les seves idees seguirien vigents? Com  el rebria la societat d’avui en dia?

Per Timur Vermes la resposta és molt clara i ho posa de manifest a la novel·la. En el món actual, les seves idees  hi tindrien cabuda i gràcies a la televisió i a internet encara seria molt més fàcil arribar a la societat europea.

Ara, un Hitler de 56  anys reapareix en un descampat del Berlin del 2011.  Desorientat, veu una ciutat diferent  sense rastre  dels bombardejos i de les banderes i símbols nazis. Molts ciutadans el veuen com un boig i com un  imitador  del Führer.

Ara L’illa dels llibres vol sortejar tres exemplars:
Per poder participar  en el sorteig cal enviar un correu electrònic a info@illadelsllibres.com  indicant nom, cognoms i repondre a la pregunta.

Quin personatge històric t’agradaria  que tornès i per què?

 

Les respostes a info@illadelsllibres.com fins el dia 15 d’octubre.

 

Algunes respostes rebudes:

Georgina Farré :  sobre la pregunta quin personatge històric m’agradaria que tornès, doncs penso que indiscutiblement Mahatma Gandi, pels seus valors, per la seva senzillesa, per la no-violencia, per tot allò d’ell que ens manca en aquest món.

Purificació Barceló: M’agradaria que tornés la reina Hapsshesup perquè expliqués com va aconseguir en un país de faraons erigir-se com a primera dona “faraó” de la història.

Merce Ventura :  Dic ,Antoni Gaudi. Arquitecte represantan d el modernisma catala, moltisimes obres,park Guell, casa Mila, casa Batllo… i la Sagrada Familia q encara dura, i me agraderi que tornes perque pogues acabarla el sr. Gaudi, em el seu estil original, el de veritad,

Víctor Pastor: Em plauria que tornés Felip V perquè veiés que tantes morts li van ser en va.

Susanna Salillas:  M’agradaria que tornés en Juli Cèsar per veure si seria capaç de sotmetre als pobles bàrbars (vegis la Merkel).

Anna Oliveras: En Martí Zuviría, perquè pogués llegir la impressionant història que va inspirar-li a Albert Sánchez-Piñol. També en Da Vinci, es va emportar misteris a la tomba, i veient el panorama actual potser els voldria desvelar!

Antoni Ramos: A mi m’agradaria que tornés l’emperador Trajà perquè poses una mica d’ordre a Europa, tal i com va fer en el seu temps amb l’Imperi Romà

Rosa Dachs:  Un personatge històric que seria molt interessant de conèixer , poder mantenir –hi una conversa  i escoltar les seves explicacions, seria Jesucrist.  Ja que ha estat un personatge amb molta controvèrsia, manipulat pels diferents estaments de la societat, al llarg de la història i el seu pensament ens ha arribat  capgirat.

Marcel Bosch:   M’agradaria que tornés Antonio de Villarroel. Havent llegit Victus, l’home em desperta simpatia. Crec que en aquest moment de la història que ens ha tocat viure hi podria tenir un paper molt rellevant

Glòria Planas El personatge històric que m´agradaria que tornés és Martin Luther King, per tal que pogués veure el seu llegat i esperonar els qui lluiten pels drets de les minories.

Arnau Castro:  J. R. R, Tolkien. Segurament no seria qui sóc si no fos per l’obra d’aquest gran escriptor. Conèixer-lo seria un autèntic plaer, i qui sap què podria fer si tornés. Segurament veuríem una expansió del món de la Terra Mitjana i entendríem millor alguns punts de la seva mitologia que encara resten entre les ombres.

Ció Munté Joan Sala, Serrallonga. Que robés als rics, als banquers, a les monarquies i a tots els qui ens han pres el pèl i donés els diners als pobres.

Dídac Bosch:  M’agradaria que tornés Francesc Macià per poder votar-lo i que liderés el procés d’independència, ara en mans de gent que no confio. Es mereixeria ser el primer president de la República Federal del països Catalans.

Andreu Mas: Els moments en que vivim, un personatge que podria tornar seria Elagàbal (ocasionalment Heliogàbal). Les histories i llegendes que envolten aquest personatge, al meu parer, el fan molt adient per recuperar-lo. Una mena d’heroi pels corrents “decadentistes”. Molt en boca d’aquest moviment a finals del XIX i principis del XX, el qual van utilitzar com a teòric d’aquest corrent.

Reina V. Defez : No me gustaría que volviera ningún personaje histórico del momento en particular en que vivía Hitler y estaba el nazismo.  Cada cual tuvo su papel y responsabilidad, cada uno su tiempo… como el título de la película Vencedores y vencidos. Sí que deseo de corazón que en estos tiempos nuevos aquello que se vivió y un nuevo conflicto NO vuelvan a suceder, sirva la experiencia de la generación pasada como lección escrita en sangre para ésta.

Jordi Morlans:  Un dia com avui, m’agradaria que tornés en Lluís Companys… i poder restituir la República Catalana.

Ivan Serra:  A mi m’agradaria que tornés Sòcrates, per donar una mica d’exemple del què representa ser demòcratic fins a les últimes conseqüències, a veure si a algun d’aquests pirates que tenim per representats se li encomanava alguna cosa.

Dolors Beltran:  Doncs la veritat es que a mi no m’agradaria que tornés cap personatge històric en especial. El que em faria gràcia es que tornés un d’aquells homes neandertals i veiessin com ha evolucionat tot des que  ells van desaparèixer. Se’n farien creus de com està tot no sé si per bé o per mal.

Xènia Costa:  Elizabeth I d’Anglaterra perquè, des de la seva condició femenina, va saber capitanejar un país que després del trencament amb el Vaticà, conxorxes internes per obtenir el poder, males collites i un brot de pesta anava directament a la deriva, però que va ressorgir esdevenint la potència naval més important de l’època i no acotant-se enfront cap altre Estat.